Lengyel ralin tesztelte élesben R2-es versenyautóját Vogel Adrienn

Vogel Adrienn R2
Vágólapra másolva!
A lengyelországi Janusz Kulig emlékversenyen próbálta ki élesben az M-Sport által gyártott R2-es raliautóját Vogel Adrienn. A pályaversenyzésben és raliban egyaránt aktív magyar versenyzőnő a Kia Platinum Cup és a Kia Platinum Rally Cup mellett idén a rali Eb-n is rajthoz áll. Az ERC-s szereplés előtti főpróba volt a mostani az R2-essel.

Változatos pályák, városi szakaszok, eső, csúszós macskakő - ami nehézség létezik, azzal szinte mind szembe kellett néznie Vogel Adriennek és navigátorának, Notheisz Ivettnek. A Roger Racing Team versenyzői gyorsaságiról gyorsaságira egyre magabiztosabban haladtak a sokkal erősebb autókból álló mezőnyben az április első hétvégéjén Krakkó környékén rendezett Janusz Kulig emlékversenyen.

Vogel Adrienn és Notheisz Ivett rendben célba ért életük első R2-es raliján Forrás: Radoslaw Kut

"Tartalmas, élménydús verseny volt, rengeteg tapasztalatot szereztünk, nagyon élveztem! A szombati nap végére sikerült összeszoknom az autóval, az utolsó két gyorsaságit már vizes gumikkal tettük meg, gyorsulni is tudtunk. Előtte viszont

Büszke vagyok rá, hogy végig tudtuk csinálni a versenyt, miközben sok, nálunk sokkal tapasztaltabb páros is kiesett. Fantasztikus volt a hangulat végig, a saját bőrünkön érezhettük a lengyel-magyar barátságot, ugyanolyan szeretetet és támogatást kaptunk a kinti szurkolóktól, mint az itthoniaktól" - foglalta össze a hétvége tapasztalatait.

Vogel Adrienn raliban már megkezdte a szezont a Kia Platinum Rally Cupban megnyerte az első fordulót Egerben, pályán pedig április 27-28-án, a Hungaroringen láthatjuk versenyezni, a Kia Platinum Cup szezonnyitó hétvégéjén, a WTCR betétfutamán.