Nem kegyes a magyarokhoz Marokkó

AUTO - WTCR MARRAKECH 2019 april auto avril championnat du monde circuit course fia maroc motorsport tourisme wtcr 05 NORBERT MICHELISZ, 5HUNGARY), BRC HYUNDAI N SQUADRA CORSE, HYUNDAI I30 N TCR, action   during the 2019 FIA WTCR World Touring Car Race of
05 NORBERT MICHELISZ, 5HUNGARY), BRC HYUNDAI N SQUADRA CORSE, HYUNDAI I30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car Race of Morocco at Marrakech, from April 5 to 7 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Nem alakult túl jól a túraautó-világkupa második időmérője a magyar versenyzők szempontjából Marrákesben. Michelisz Norbert és Tassi Attila is tizenkettőn kívül végzett, utóbbi négy helyet javítva szombati időmérő eredményén. A pontszerzésre még két futamnyi lehetőségük van.

A WTCR idei második kvalifikációján a tavalyi világkupa-negyedik Michelisz Norbert a 15. helyet szerezte meg a BRC Racing Team Hyundai i30 N TCR-ével. Az újonc Tassi Attila a 22. lett a KCMG csapat Honda Civic Type R FK8 TCR-ével, vagyis szombati rajtpozícióján négy helyet javított. Mivel a világkupa szabályai alapján a második időmérő második részébe, a Q2-be csak a 12 leggyorsabb megy tovább, a magyarok számára véget is ért a kvalifikáció az első 30 perc után. Ez azt jelenti, hogy mindkét mai versenyen erről a rajthelyről indulhatnak.

Tassi Attila 22. lett, szombati rajthelyéhez képest hármat javított Forrás: Origo

A fordított rajtrácsos második futamon Michelisz márka- és csapattársa, Nicky Catsburg indul az élről, mellőle a harmadik Hyundaijal a tavalyi bajnok Gabriele Tarquini. A negyedik Hyundait Augusto Farfus a 14. helyre hozta be.

A hétvégét záró harmadik futamra Frederic Vervisch szerezte meg a pole-t a Comtoyou Audijával, a második helyről Yvan Muller rajtolhat a Lynk & Co 03 TCR-rel.

Michelisz a 15. helyről rajtol mindkét vasárnapi futamon Forrás: Frederic Le Floc'h / DPPI/Frederic Le Floc'h

Magyar idő szerint 17.45-kor és 19.15-kor kezdődik a második- és harmadik futam Marrákesben. Az Origo sporton mindkettőt élőben közvetítjük a helyszínről.