Vágólapra másolva!
Hiába szerezte meg élete első túraautó-világkupa pontjait, Tassi Attila csak visszafogottan örült marokkói eredményének. A mindössze 19 éves magyar versenyző, a WTCR legfiatalabb tagjaként a háromszoros túraautó-világbajnok Andy Priaulx-nál is jobb volt: az időmérőn megszerzett 21. helyén tíz helyet javítva a tizenegyedikként ért célba Marrákesben.

A KCMG magyarja egész hétvégén folyamatosan javult, ennek ellenére kritikusan értékelte teljesítményét a helyszínen az Origónak.

"Nem úgy kezdtük ezt a hétvégét, ahogy terveztük. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, próbáltunk folyamatosan gyorsulni.

igaz, csak hajszállal csúsztam le a továbbjutásról. Jól mutatja, milyen szoros a mezőny, hogy ezzel az idővel mindössze a 22. lettem a fordított rajtrácsos verseny kvalifikációján. A futamon odafigyeltem a fékre, viszont az elején rosszul helyezkedtem, visszaestem a 24-25. helyre, onnan a huszadikig tudtam visszakapaszkodni" - elemezte a vasárnapi eseményeket a Honda gyári pilótája.

Tassi Attila újoncként pontszerző hellyel mutatkozott be Forrás: Hell Energy

A főfutamon elért helyezésével már valamennyire elégedett volt, főleg úgy, hogy sérült autóval fejezte be a versenyt. "A harmadik futamon sikerült jól rajtolnom. Az első kanyar után hat-hét helyet feljöttem, de a szplitterem megint eltört, vibrált az autó jobb eleje, vigyáznom kellett nagyon a kanyarokban. Onnantól potyogtak ki előlünk az emberek, így sikerült megszereznem a 11. helyet.

A hétvége utolsó versenyét legalább pozitívan zártam, megszereztem az első világkupapontjaimat, de egyáltalán nem így akartam elindítani a szezont.

Remélem, hogy a Hungaroringen három hét múlva minden jobban alakul" - zárta összefoglalóját Tassi Attila.

A Honda gyári versenyzője helyezésével megelőzte a háromszoros túraautó-világbajnok Andy Priaulx-t, valamint a WTCC 2012-es világbajnokát, Rob Huffot is.

A WTCR második fordulóját április utolsó hétvégéjén, április 27-28-án a Hungaroringen rendezik.

Világbajnokokat győzött le Michelisz és Tassi

Kiegyensúlyozott teljesítménnyel, higgadt versenyzéssel szerezte meg élete első világkupapontjait a WTCR legfiatalabb versenyzője, az újonc Tassi Attila. A KCMG mindössze 19 éves pilótája a túraautó-világkupa marokkói főfutamán a 20. helyről rajtolva a 11., pontszerző helyen ért célba. Michelisz Norbert is nagyot ment, ráadásul lázasan, a 14.