Michelisz: Nem éreztem elég gyorsnak magam

AUTO - TESTS BARCELONE WTCR - 2019 Test championnat du monde espagne touring car
05 NORBERT MICHELISZ (HUNGARY),BRC HYUNDAI N SQUADRA CORSE,HYUNDAI I30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car Tests at Barcelone, Spain, March 27 to 29 - Photo Alexandre Guillaumot / DPPI
Vágólapra másolva!
Kissé csalódottan, a tőle megszokott diplomatikus stílusban kommentálta a túraautó-világkupa szezonnyitó marokkói hétvégéjén nyújtott teljesítményét Michelisz Norbert. A BRC Racing Team Hyundai i30 N TCR-ével versenyző magyar a helyszínen az Origónak azt mondta, az egykörös tempóján mindenképp javítani akar a Hungaroringre.

Michelisz egy nyolcadik, egy tizenegyedik és egy tizenkettedik helyett szerzett Marrákesben, amivel összesen 17 pontot gyűjtött össze, érthető módon azonban keserűen foglalta össze a hétvége tanulságait.

"Persze lehetett volna sokkal szerencsétlenebb a két vasárnapi verseny, a 15. helyről rajtolva van bőven kockázat. Ami a legfontosabb következtetés a mögöttünk álló események alapján, hogy

javítanom kell az egykörös tempómon, mert az időmérőn nem éreztem magam eléggé gyorsnak,

annak ellenére, hogy nem volt hiba vagy különösebb esemény. Ezt a területet mindenképp javítanom kell a Hungaroringre. Az idei pici szabályváltoztatások, a kicsivel másabb autó mind azt mutatja, hogy változtatnom kell a vezetési stílusomon."

Michelisz Norbert (balra) és Esteban Guerrieri Forrás: Frederic Le Floc'h / DPPI/Frederic Le Floc'h

A magyar versenyző elmondta azt is, egyáltalán nem befolyásolta a teljesítményét az, hogy az eddigi kettő helyet már négy autót szolgál ki csapata, az olasz BRC.

- majd elárulta azt is, hogy mennyire élvezte a marokkói szezonnyitót.

"Nyilván nem szívesen mondja azt az ember, hogy nem élvez egy hétvégét, de őszintén szólva nem voltak izgalmasak a futamok. Igyekeztem a nagy balesetekből és ütközésekből kimaradni, a lehető legtöbb pontot bezsebelni, és ép autóval befejezni a versenyeket."

A WTCR második fordulóját április utolsó hétvégéjén, április 27-28-án a Hungaroringen rendezik.