Négy világbajnok az első ötben a WTCR első időmérőjén

AUTO - WTCR MARRAKECH 2019 AUTO CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE FIA MAROC Motorsport TOURISME april avril wtcr 05 NORBERT MICHELISZ, 5HUNGARY), BRC HYUNDAI N SQUADRA CORSE, HYUNDAI I30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car Race of M
05 NORBERT MICHELISZ, 5HUNGARY), BRC HYUNDAI N SQUADRA CORSE, HYUNDAI I30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car Race of Morocco at Marrakech, from April 5 to 7 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Ahogyan az várható volt, a Honda volt a leggyorsabb a túraautó-világkupa 2019-es szezonjának első időmérőjén. A marokkói kvalifikáción az All-Inkl.com Münnich Motorsport argentin versenyzője, Esteban Guerrieri lett az első, mögötte két Lynk & Co 03 TCR futott be a marrákesi utcai pályán.

A WTCR idei mezőnyének, a „szupergridnek” az erejét mutatja, hogy az első forduló első időmérőjén négy világbajnok fért be az öt leggyorsabb közé: Yvan Muller lett a második a Cyan Performance Lynk & Co csapat autójával, úgy, hogy motorhiba miatt az időmérő nagy részén nem is futott mért kört. Harmadik helyen márkatársa, a Cyan Racing Lynk & Co versenyzője Thed Björk futott be, Néstor Girolami érte el a negyedik legjobb időt, a Münnich Motorpsort másik Honda Civic Type R TCR-ével, ötödik szintén egy Lynk & Co lett, a nagy visszatérő Andy Priaulx-val.

Michelisz Norbert a 12. időt autózta az agyonbüntetett Hyundaijal. A BRC Hyundai N Squadra Corse versenyzője a helyszínen mégsem látta reménytelennek a helyzetet.

Látszik, hogy nagyon sűrű a mezőny, egy tized is rengeteget jelenthet, abban viszont biztos vagyok, hogy a Hyundait vezető négy pilóta mind kihozta magából a maximumot.” Egyetlen Hyundai-versenyzőként a tavalyi bajnok, Michelisz csapattársa, Gabriele Tarquini jutott a legjobb tízbe.

A Hyundai-különítmény bevetés előtt Forrás: Origo

A mezőny másik magyar tagja, a KCMG csapat Hondájával versenyző Tassi Attila az időmérő utolsó harmadában csúcsforgalomba keveredett, autója splittere megsérült, így nem tudott javítani, addig megfutott ideje a 26. lett minden idők legerősebb túraautós mezőnyében.

A WTCR első marokkói időmérőjének végeredménye Forrás: FIA WTCR

A WTCR idei szabálymódosításai alapján az időmérő öt leggyorsabbja pontot kap, versenyen pedig már nemcsak az első tíz, hanem az első tizenöt helyezett számít pontszerzőnek.

A túraautó-világkupa első idei futama 17.50-kor kezdődik, az Origo sporton élőben követhetik az eseményeket.

Frissítés: Yvan Muller autójában motort cseréltek, a francia így csak a rajtrács végéről indulhat. Ez azt jelenti, hogy a mezőny minden tagja előrébb lép egyet.