Végre nem Michelisz ellen ítéltek a WTCR-ben

AUTO - WTCR MARRAKECH 2019 AUTO CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE FIA MAROC Motorsport TOURISME april avril wtcr MICHELISZ NORBERT, (HUNGARY),BRC HYUNDAI N SQUADRA CORSE, HYUNDAI I30 N TCR, portrait during the 2019 FIA WTCR World Touring Car Race of Mor
MICHELISZ NORBERT, (HUNGARY),BRC HYUNDAI N SQUADRA CORSE, HYUNDAI I30 N TCR, portrait during the 2019 FIA WTCR World Touring Car Race of Morocco at Marrakech, from April 5 to 7 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Tizenkettedik, pontszerző helyen ért célba a WTCR első 2019-es versenyén Marokkóban Michelisz Norbert. A magyar versenyző a 11. helyről rajtolva volt tizedik is, de megforgatták, ennek ellenére meg tudta tartani pontszerző helyét. A balesetért felelős Mikel Azcona 5 másodperces büntetést kapott, így a Michelisz javára meghozott büntetésnek köszönhetően visszaesett a spanyol a 16. helyre, a magyar pedig felugrott a 11.-re.

A mezőny másik magyarját, a 19 éves Tassi Attilát a 19. helyen intették le, ami hathelyes javítást jelent rajtpozíciójához képest, élete első WTCR-futamán.

A versenyt – rajt-cél győzelmet aratva – az argentin Esteban Guerrieri nyerte meg a Hondával, Thed Björk lett a második a Lynk & Coval, Néstor Girolami pedig a harmadik, szintén a Hondával.

Kifejezetten óvatosan indult el a mezőny, a szűk marrákesi utcai pályán senkinek nem esett baja a start után.

Michelisz a 11. helyről rajtolva egy helyet javított, mikor nagyjából a verseny kétharmadánál megkapta a nyakába a fiatal Mikel Azconát, a TCR Európa-kupa tavalyi bajnokát. A spanyol egy balosban bedugta Micheliszé mellé az autója orrát, el is találta a magyar Hyundaiát, mely kiforgott, és vissza is esett egy helyet.

Ilyen üres egy garázs a rajtceremónia alatt Forrás: Origo

Tassi fékproblémékkal küzdött

A BRC Hyundai N Squadra Corse magyar versenyzője hamar megtalálta újra a ritmust, a versenyfelügyelők azonnal vizsgálni kezdték kettejük esetét, és öt másodperces büntetésre ítélték Azconát. Ezzel a leintés után a spanyol visszaesett a 16. helyre,

Tassi Attila ügyesen kezdte WTCR-karrierjét,

habár az időmérőn csak a 26. helyet szerezte meg – Muller visszasorolása miatt végül a 25.-ről indult – a versenyen pedig egészen a 19. helyig küzdötte magát. Egy féktávot elmérve a gumifalat is megnézte közelebbről, de így is szép teljesítménnyel zárta élete első túraautóvilágkupa-versenyét.

Tassi Attila később elmondta, végig fékproblémái voltak, az egyes kanyarban teljesen elment a féke, ezért ment neki a gumifalnak.

A fékproblémákra meg kell találnunk a megoldást, de vasárnap új nap, új lehetőségek jönnek."

Michelisz Norbert autója a rajtrácson Forrás: Origo

Monteiro elégedett

A 2017-es, súlyos tesztbalesete miatt majdnem a teljes tavalyi szezont kihagyó Tiago Monteiro elégedett volt első idei versenyével. "Elég jó visszatérés, semmi okom panaszra. Élveztem a versenyt, próbáltam tartani a tempót az előttem lévő bollyal, Andyvel (Priaulx - a szerk.) is jót csatáztam. Az időmérő eredményével is elégedett vagyok.

Azt gondolom, határozott választ adtam azoknak a kétkedőknek, akik azt állították, hogy még nem állok készen a visszatérésre"

- nyilatkozta a helyszínen az Origónak.

A tavalyi világkupa-negyedik Michelisz Norbert célja tehát, hogy a legnehezebb körülmények között is pontot szerezzen, sikerült. A vasárnapi két versenyen pedig tovább gyűjtheti a pontokat: a második, fordított rajtrácsos futam délben, a főfutam 19.15-kor kezdődik.