Nagyon dicsérte fiatal magyar csapattársát a volt Forma-1-es pilóta

AUTO - TESTS BARCELONE WTCR - 2019 Test championnat du monde espagne touring car MONTEIRO TIAGO, (PORTUGAL),KCMG,HONDA CIVIC TYPE R TCR, portrait  during the 2019 FIA WTCR World Touring Car Tests at Barcelone, Spain,  March 27 to 29 - Photo Frederic Le Fl
MONTEIRO TIAGO, (PORTUGAL),KCMG,HONDA CIVIC TYPE R TCR, portrait during the 2019 FIA WTCR World Touring Car Tests at Barcelone, Spain, March 27 to 29 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Hétvégén kezdődik a túraautó-világbajnokság (WTCR) 2019-es évada. Michelisz Norbert mellett Tassi Attilának is szurkolhatunk a szupergridnek elnevezett mezőnyben. 19 évesen az újonc magyar a sorozat legfiatalabb versenyzője, aki egy igen tapasztalt pilótát, a Forma-1-et is megjárt Tiago Monteirót kapta csapattársként a KCMG-nél. Az egykor Michael Schumacherrel is egy dobogón álló portugál a sorozat szezon előtti hivatalos tesztjén az egekig magasztalta tizenéves csapattársát.

Őszinte elismeréssel beszélt Tassiról, akivel már a szezon előtti tesztek alatt jó viszonyt alakítottak ki. „Két-három éve figyeltem fel Attilára. Úgy volt, hogy a cégem menedzseli majd őt, ebből végül nem lett semmi, de kapcsolatban maradtunk. Norbi (Michelisz – a szerk.) mondta évekkel ezelőtt, amikor még senki sem ismerte Attilát, hogy nagy lehetőség van benne, és meglátom, egyszer nagy bajnok lesz.

Örülök, hogy ilyen csapattársam van, aki inspirál, aki kihozza belőlem a maximumot, mert csak így lehet fejlődni, ha csapaton belül is folyamatosan van kihívás.”

Tassi (balra) és Monteiro jó csapatnak tartják magukat Forrás: Frederic Le Floc'h / DPPI/Frederic Le Floc'h

A portugál elmondta azt is, a gördülékenyebb kommunikáció érdekében egymás nyelvét tanulják, ő magyar, Tassi portugál leckéket vesz.

Tiago Monteiro majdnem egy teljes szezont hagyott ki 2017-es, életveszélyes tesztbalesete miatt. Kevésen múlt, hogy nem lettek maradandó sérülései, erről korábban sokkoló őszinteséggel beszélt az Origónak. Idén újra teljes bajnokságra készül, a KCMG-nél Tassi csapattársaként Honda Civic Type R TCR-rel versenyez.

2005-ben a Forma-1-es dobogón Michael Schumacher mellett, Indianapolisban Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Gero Breloer

A WTCR hétvégén a marokkói fordulóval kezdődik, az eseményekről az Origo Sport a helyszínről tudósít.