Vágólapra másolva!
A TCR Európa-kupában folytatja 2019-ben a M1RA. A Michelisz Norbert tulajdonában lévő csapat nemcsak marad a Hyundai i30N TCR-nél, de a korábbinál szorosabbra fogja az együttműküdést a Hyundai Motorsporttal. A 2018-ban teljes szezont futó, az összetettet ötödik helyen záró Nagy Dániel marad a M1RA-nál, egy fiatal német versenyző lesz a csapattársa.

Luca Engstler, a legendás Franz Engstler fia, a TCR Malajzia tavalyi bajnoka is csatlakozik a magyar csapathoz, mely 2017-ben újoncként lett bajnok a TCR International Seriesben.

"Logikus volt, hogy folytatjuk az együttműködést a Hyundai Motorsporttal, hiszen láthattuk, tapasztaltuk, hogy az i30 N TCR kategóriája egyik legjobb autója, ráadásul szoros kapcsolatot sikerült kialakítanunk a gyártóval tavaly.

úgyhogy remélem, ha kihozzuk magunkból a maximumot, akkor a M1RA idén képes lesz a győzelemre" - mondta Bári Dávid csapatfőnök.

Bári Dávid egyszer már bajnoki címig vezette a M1RA-t Fotó: Mudra László - Origo

Nagy Dániel tavalyi éve karrierje eddigi legjobbja volt. Szabadkártyásként második helyezett lett a WTCR hungaroringi fordulóján, majd a TCR Európa-kupában Assenben futamgyőzelmet is szerzett.

"Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy idén folytatjuk mindazt, amit tavaly elkezdtünk a M1RA-val és a Hyundaijal, mert a szezon végén ez volt a legnagyobb kívánságom. Sikeres volt az első közös évünk 2018-ban, végtelenül büszke vagyok a dobogós helyezésünkre a WTCR-ben, és mondhatom, hogy igazán otthon érzem magam a csapatban, a M1RA-s srácokkal. Van még hová fejlődni, a kiszámíthatóság, következetesség a kulcs, ami tavaly nem mindig volt meg nekem, de továbbra is keményen dolgozom, hogy harcban legyek idén a bajnoki címért" - nyilatkozta eltökélten a mindössze 19 éves Nagy Dániel.

Nagy Dánielnek ez lesz a második szezonja a csapatnál és a sorozatban is Forrás: Copyright:TO-Productions/Thomas Oberrainer

Luca Engstler tavaly közel járt ahhoz, hogy megszerezze a TCR Németország bajnoki címét, de végül a második helyen végzett. Ugyanakkor jelenleg ő a TCR Ázsia és a TCR Malajzia címvédője. Utóbbi bajnokságot egy Hyundai i30 N TCR volánja mögött ülve nyerte meg februárban, egy kivételével mind a hat futamgyőzelmet behúzva. A német versenyző most az európai mezőnyben is bizonyíthatja rátermettségét a M1RA tagjaként.

Tavaly így nézett ki a M1RA versenyautója, az idei arculatot még nem mutatták be Forrás: M1RA

„Büszke vagyok arra, hogy a M1RA-ban folytatódik a pályafutásom, hiszen számomra mindennél világosabb, hogy a bajnokság egyik legjobb csapatáról van szó.

mert nekem az autón kívül minden új lesz itt. Új pályák, új bajnokság, új csapat. Ugyanakkor a tesztek megmutatták, hogy jó tempóra vagyunk képesek, így már alig várom, hogy kezdődjön végre a szezon" – árulta el Luca Engstler.

Luca Engstler fiatal kora ellenére óriási tapasztalattal érkezik Forrás: M1RA

A TCR Európa-kupa 2019-es szezonja a Hungaroringen rajtol el április 27-28-án a WTCR magyarországi versenyhétvégéjének programját színesítve.

További állomások:

május 24-26.: Hockenheim, Németország

június 8-9.: Spa, Belgium

július 13-14.: RedBull Ring, Ausztria

augusztus 3-4.: Oschersleben, Németország

szeptember 21-22.: Barcelona, Spanyolország

október 12-13.: Monza, Olaszország