Kubica szponzora az új magyar rali márkakupa mögött

Kia Platinum Rally Cup
Vágólapra másolva!
Forma-1-es szintű támogató állt be a március végén induló új magyar rali márkakupa mögé. A sorozat partnere a Platinum kenőanyag, mely a hosszú kihagyás után a Forma-1-be idén visszatérő versenyzőt, Robert Kubicát támogató PKN Orlen olajtársasághoz tartozik. A március végi Eger Rallye-n bemutatkozó sorozat hivatalos neve így Kia Platinum Rally Cup.

Közép-Európa legnagyobb olajtársasága szerte Európában 3700 töltőállomást üzemeltet, és elkötelezett támogatója a motorsportnak. A lengyel-magyar barátság jegyében Vogel Adrienn volt az olajtársaság első valaha volt nemzetközi támogatottja, korábban lengyel sportolók karrierjét segítették csak.

"Nagyon büszke vagyok rá, hogy megszületett ez az együttműködés és most,

Ez az első alkalom, hogy a PKN Orlenhez tartozó Platinum egy nem lengyel sorozat névadó szponzoraként tűnik fel. A társaság a gyorsasági Kia Platinum Cup és a Kia Platinum Rally Cup mellett két helyi motorrendezvényt is rendszeresen támogat Lengyelországban, ez is mutatja, mennyire elkötelezettek és mennyire hisznek a motorsportban, amiben látnak fantáziát" - mondta Jobbágy Ákos, a Kia Platinum Rally Cup promótere.

A Kia Platinum Rally Cup március végén indul Forrás: Yellow Flag Media

A bajnokság idén négy autóval indul, a mezőny pedig egy hónappal a bejelentés után megtelt.

"Hogy kik fognak versenyezni, az a következő napokban kiderül a Kia Platinum Rally Cup Facebook oldaláról és Instagramjáról, érdemes követni minket.

Annyit viszont már most elárulhatok, hogy fiú-lány, csak lány és csak fiú párosok is harcba szállnak az első bajnoki címért"

- árulta el sejtelmesen a jogtulajdonos.

A Kia Platinum Rally Cup az Eger Rallye-val rajtol el, március 29-e és 31-e között. Az ötállomásos sorozat versenyhétvégéit egyforma Kia Picantókkal, 1.2-es motorral felszerelt, elsőkerék meghajtású, 102 lóerős, 940 kilós, szériaközeli autókkal teljesítik az indulók.

A Kia Rally Cup 2019-es helyszínei:
március 29-31.: Eger Rallye
június 7-9.: Székesfehérvár Rallye
augusztus 1-3.: Baranya kupa
augusztus 23-25.: Ózd-Salgó Rallye
október 11-13.: Mecsek Rallye