Vágólapra másolva!
Minden eddiginél komolyabb kihívás előtt áll Magyarország legeredményesebb autóversenyzője a túraautó-világkupa 2019-es szezonja előtt. A FIA WTCR-ben idén tele lesz a rajtrács világbajnokokkal, sztárversenyzőkkel, Michelisz Norbert azonban ennek ellenére nem változtatott felkészülésén - hangzott el azon a sajtóeseményen, melyen bejelentették, hogy Michelisz és az OMV együttműködése idén is folytatódik.

"Nem éreztem úgy, hogy módosítanom kellene a fizikai vagy mentális felkészülésemen, ugyanis mindig is a maximális teljesítmény elérésére törekedtem. Szeretem, ha magasan van a léc, mert ez arra ösztönöz, hogy a képességeim határait feszegessem, és így váljak egyre jobb versenyzővé. Ehhez a legjobb megoldás, ha nem a többiekre, hanem a saját munkámra koncentrálok" - árulta el Michelisz Norbert.

Michelisz Norbert és sportpszichológusa, dr. Lénárt Ágota, valamint az OMV Hungária marketingvezetője, Kováts Botond Forrás: Csudai Sándor - Origo

A Hyundai versenyzője szerint fontos, hogy fel tudja mérni, hol húzódnak a lehetőségei határai, ez a mindennapi életben és a pályán egyaránt célravezető. "Hogy az ember a legjobbat hozza ki magából, ahhoz olyan társakra van szükség, akik a megfelelő pillanatban a legjobb támogatást adják. Éppen ezért örültem annak, hogy az OMV-vel folytatjuk az együttműködést, hiszen a vállalat is folyamatosan a legmagasabb teljesítményre törekszik."

Egy kis elektromos gokartozás is belefért a felkészülésbe Forrás: Csudai Sándor - Origo

A tavalyi összetett negyedik helyezett pilóta arról is beszélt, hogy hosszú évek óta dolgozik együtt a sportpszichológus Lénárt Ágotával, és elsősorban a rajtjain kell még mindig dolgoznia. A szakember szerint "ahhoz, hogy egy élversenyző a pályán a legtöbbet hozza ki magából, kiegyensúlyozott életre van szüksége. Éppen úgy igaz ez a szponzori, mint a családi vagy baráti kapcsolataira. Biztos háttér nélkül nehezen képzelhető el csúcsteljesítmény."

Készen áll az idei év kihívásaira Forrás: Csudai Sándor - Origo

Michelisz beszélt arról is, régebben ragaszkodott apró babonákhoz, hogy melyik cipőjét vagy kesztyűjét veszi fel először, de lassan elhagyta ezeket. Mostanra már csak ahhoz ragaszkodik, hogy elutazása vagy a verseny előtt kapjon egy-egy puszit feleségétől és két kislányától.

A túraautó-világkupa 2019-es versenynaptára:

április 5-7.: Marrakesh, Marokkó

április 26-28.: Hungaroring

május 10-12.: Szlovákiaring

május 17-19.: Zandvoort, Hollandia

június 20-22.: Nürburgring, Németország

július 5-7.: Vila Real, Portugália

szeptember 13-15.: Ningbo, Kína

október 25-27.: Suzuka, Japán

november 14-17.: Makaó

december 13-15.: Sepang, Malajzia