Vágólapra másolva!
A legendás Marco Simoncelli nyomdokaiba léphet három fiatal magyar motorversenyző. Kecskés Bence, Kecskés Tamás és Bereczki Dávid jó ideje a fiatalon, versenyzés közben elhunyt olasz versenyzőt kinevelő RXP Race for Passion utánpótláscsapatában tanul, most pedig még közelebb kerültek a királykategóriába vezető úthoz. Csapatuk ugyanis egyesül a Simoncelli Squadra Corse Teammel. 

A MotoGP-ben és a jövőre elrajtoló MotoE-ben is érdekelt csapatban Kecskés Bence Paolo Simoncelli irányításával, és a Sic58 Team színeiben kezdheti meg PreMoto3-as karrierjét. Ez a kategória már annak a Moto3-nak a közvetlen előszobája, ahol egykoron Talmácsi Gábor is szerepelt, és világbajnokságot nyert. A lehetőség páratlan, hiszen jó teljesítmény esetén egyenes út nyílik a tini előtt a királykategóriába.

Kecskés Bence (balra) és Kecskés Tamás Paolo Simoncellivel Forrás: Hafra Zsolt

Kecskés Tamásnak és Bereczki Dávidnak sem kell lemondani a MotoGP-s lehetőségről, az idáig hazai és nemzetközi utánpótlás szériákban edződő fiatalok szintén nagyot léphetnek előre. Még egyikük sem töltötte be a tízet, így nekik előbb alsóbb kategóriákban kell bizonyítaniuk a rátermettségüket.

Bereczki Dávidra is nagy jövő várhat Forrás: Hafra Zsolt