Vágólapra másolva!
Eddigi legjobb eredményét érte el Sebestyén Péter a Supersport világbajnokságon. A PTR Honda versenyzője, a mezőny egyetlen magyar pilótája, a 13. helyről startolva magabiztosan kezdte a szezont az évadnyitó ausztráliai fordulón, ahol nyolcadik helyezéssel, legjobb hondásként nyitotta a világbajnoki sorozatot.

„Örülök az eredménynek, hiszen ez az eddigi legjobb vb-helyezésem. A futam előtt úgy gondoltam, hogy jobb lesz a versenytempóm, de a rajt utáni első kanyarban kicsit kisodródtam a külső ívre, és ezzel értékes időt vesztettem. A kerékcserés boxmegállás jól sikerült, a csapat tökéletesen dolgozott. Utána légüres térben motoroztam, hasonló tempóban, mint az előttem lévő boly, de már túl sok volt közöttünk a különbség, így nem tudtam őket behozni, és csak arra koncentráltam, hogy stabilan befejezzem a versenyt.

Remélem ott még jobbak leszünk" - nyilatkozta a Sport&Events Academy versenyzője.

Sebestyén Péter idén végre teljes szezont tölthet a Supersport vb-n Forrás: Gold and Goose Photography/David Goldman

A PTR Honda csapatfőnöke, Simon Buckmaster is elégedett volt Peti szezonkezdő teljesítményével: „Pozitív eredmény Péter 8. helyezése a szezon első futamán.

Tudjuk, miben kell fejlődnünk, a csapat remek munkát végzett a versenyen.

Biztos voltam benne, hogy a kerékcsere előnyt jelent majd számunkra, ez be is igazolódott, hiszen a csapat minden tagja hiba nélkül végezte el a feladatot. A hétvégén tapasztaltakból tudunk építkezni és szeretnénk egyre jobban a top5 felé közelíteni. Remek csapatmunka volt mindenki részéről, és várjuk a thaiföldi megmérettetéseket!"

Első hétvégéjén legjobb hondás lett Forrás: Gold and Goose Photography/David Goldman

Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója majdnem 10 éve dolgozik Péter menedzsereként: „Amikor ilyen nagyszerű versenyre és magyar teljesítményre kelek fel az éjszaka közepén, ahhoz nem sok mindent tudok hozzáfűzni. Nagyon örülök Peti eredményének! Az egész versenyhétvégén és a teszteken is keményen és stabilan dolgozott a csapattal.

Jó volt a ritmusa, ezt a versenyen is megtartotta.

A 8. hely a legjobb magyar helyezés az utóbbi években a Supersport világbajnokságon. Ő volt a legjobb hondás, a hat Yamaha és egy Kawasaki mögött. Folytatódik a munka, továbbra is a top10 és top5 közötti eredmény lesz a kitűzött célunk. Biztos vagyok benne, hogy Peti versenyről versenyre egyre jobban fog fejlődni és közelebb kerülni az élmezőnyhöz."

A Supersport világbajnokság három hét múlva, március 15-én Thaiföldön folytatódik.