A Svéd Rallyval folytatódik a WRC

Horizontal
Thierry Neuville of Belgium drives his Hyundai i20 Coupe WRC during day 3 of the Rally of Sweden as part of the World Rally Championship (WRC) in Hagfors, Sweden, on February 17, 2018. (Photo by Micke Fransson / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT
Vágólapra másolva!
A Svéd Rallyval folytatódik hétvégén a rali-világbajnokság. A WRC klasszikus téli fordulóján Svédországban és Norvégiában, 19 gyorsasági szakaszon összesen majdnem 1500 km-t tesz meg a mezőny. 

Egy hétvége, a Monte Carlo Rally után összetettben Sebastian Ogier vezet a Citroennel és 29 pontjával, második helyen a Hyundai-jal versenyző Thierry Neuville áll 21 ponttal, harmadik Ott Tanak a Toyotával.

Thierry Neuville második helyről várja a folytatást Forrás: AFP/Micke Fransson/TT Nyhetsbyrĺn/Micke Fransson

Az egyik leggyorsabb köre a WRC-nek a skandináv forduló, mely csütörtökön a shakedown-nal, majd az esti, hivatalos rajtceremóniával kezdődik Karlstadban. Pénteken hét gyorsaságival folytatódik a verseny.

A WRC egyetlen, igazi téli raliján havas és jeges szakaszok várnak a versenyzőkre, speciális beállításokra, a szerelőknek pedig igazi hidegtűrésre van szükségük, hiszen nem ritka, hogy -25 fokban kell dolgozniuk az autókon a szervizparkban.

Helyezés Versenyző Csapat Pont
1. Max Verstappen Oracle Red Bull Racing 26
2. Sergio Pérez Oracle Red Bull Racing 18
3. Carlos Sainz Jr. Scuderia Ferrari 15
4. Charles Leclerc Scuderia Ferrari 12
5. George Russell Mercedes-AMG 10
6. Lando Norris McLaren F1 Team 8
7. Lewis Hamilton Mercedes-AMG 6
8. Oscar Piastri McLaren F1 Team 4
9. Fernando Alonso Aston Martin Aramco F1 Team 2
10. Lance Stroll Aston Martin Aramco F1 Team 1
Teljes lista