Budapesten versenyeznek a világ legjobb terepmotorosai

FIM Super Enduro World Championship Finals in Krakow 2017-18 CHAMPIONSHIP Competition December EUROPE FIM FIM Super Enduro FINAL GP Poland Krakow Motorsport Photography Poland Prestige category SPORT Speed Super Enduro SuperEnduro Tauron Arena WORLD CHAM
The final in Prestige category of the FIM Super Enduro World Championship 2017/2018 in Krakow's Tauron Arena. On Saturday, December 9, 2017, in Krakow, Poland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Elképesztő látvány fogadja a motorsport szerelmeseit este a Papp László Budapest Sportarénában. A Super enduro GP terepmotoros-világbajnokság magyarországi fordulóján a krossz- és az enduro motorozás elemei ötvöződnek a csarnokban felépített, egyedi versenypályán.

A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) égisze alatt zajló vb-sorozat idei negyedik viadalát rendezik Budapesten, ahol a szakág nemzetközi sztárjai mellett hazai versenyzőknek is szurkolhatnak majd a nézők.

A szervezők tájékoztatása szerint juniorok és felnőttek is versenyeznek a budapesti viadalon. A résztvevők között ott lesz a vb-címvédő, egyesült államokbeli Cody Webb, valamint honfitársa, a korábbi vb-győztes Colton Haaker és a hatszoros világbajnok lengyel Taddy Blazusiak, illetve magyar részről Firtosvári Gábor, Holló Bence és Zsigovits Norbert.

A pálya építéséhez 1500 tonna földet használtak fel Forrás: NurPhoto/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

A pálya megépítéséhez csaknem 1500 tonna földet, 100 tonna sziklát, közel 100 köbméter farönköt és 50 tonna homokot szállítottak az arénába, ahol a versenyt egy nagyszabású show-val színesítik.

A motorosok Lengyelország, Németország és Spanyolország után versenyeznek Magyarországon. A vb utolsó fordulóját március 9-én, Bilbaóban rendezik.

A budapesti program szombaton 18 órakor kezdődik.