Elhagyta a kórházat a horrorbalesetet szenvedő Forma-3-as pilóta

Sophia Flörsch, Forma-3
Sophia Flörsch a Makaói Nagydíjon szenvedett csigolyatöréssel járó balesetet
Vágólapra másolva!
Nyolc nappal a balesete után hétfőn elhagyhatta a kórházat a 17 éves Sophia Flörsch, aki a november 18-i Forma-3-as Makaói Nagydíjon szenvedett csigolyatöréssel járó balesetet.

"Ma hazarepülök, és nagyon örülök, hogy viszontláthatom a családomat és a barátaimat" - írta Facebook-oldalán Flörsch, akinek a szerencsétlenségben eltört a hetes nyakcsigolyája, ezért múlt hétfőn meg kellett operálni, majd megfigyelésre a makaói kórházban tartották.

Sophia Flörsch a Makaói Nagydíjon szenvedett csigolyatöréssel járó balesetet Forrás: Sophia Flörsch/Facebook

"November 18-án, Makaóban másodszor születtem meg"

- fogalmazott a 18. születésnapját szombaton ünneplő Flörsch, aki a Forma-3-asok évzáró, makaói viadalán egy hosszú egyenesben, több mint 250 kilométer/órás sebességnél ütközött az egyik riválisának autójával, versenygépe a levegőbe emelkedett, és lassulás nélkül kirepült a pályáról, nekicsapódva a kerítésnek és egy épületnek. A balesetben további négy ember sérült meg.

Horrorbaleset a Forma-3 makaói futamán

Döbbenetes baleset miatt állították le a Forma-3 vasárnapi, utolsó futamát. A német autóversenyzőnő, Sophia Flörsch autója hatalmas sebességgel kirepült a pályáról a Lisszabon kanyarban, elbontva a kerítést és mindent, ami az útjába került. A Van Amersfoort csapat 17 éves versenyzője a körülményekhez képest jól van, úgy tudjuk, nem életveszélyes az állapota.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított. A szerencsétlenség okai egyelőre még tisztázatlanok, de Jean Todt, az FIA elnöke azt mondta, a vizsgálat lezárása után "levonják a következtetéseket, és meghozzák a szükséges döntéseket".