Vágólapra másolva!
Február 2-án Budapesten rendezik a ralikrossz világ- és Európa-bajnokság, valamint az autókrossz Eb díjkiosztó ünnepségét - tájékoztatta az MTI-t pénteken Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke.

Mint kifejtette, a nemzetközi szövetség (FIA) offroad bizottsága, valamint a sorozatok promótere elfogadta az MNASZ pályázatát, így a három széria legnagyobb sztárjai a magyar fővárosban vehetik át az őket megillető trófeákat február elején.

"Hatalmas megtiszteltetés hazánknak ez a döntés, amelynek nyomán a vb és az Eb kiválóságai, és legjobb csapatai utaznak több napra Magyarországra" - mondta az MTI-nek Oláh Gyárfás.

Ralikrossz-vb: Budapesten lesz a sorozat díjkiosztó ünnepsége Forrás: EKS

Hozzátette, annyi már biztos, hogy Budapest egyik legelegánsabb szállodájában kerül sor az eseményre, amelyre csaknem 250 résztvevőt várnak.

A ralikrossz-vébét a svéd Johan Kristoffersson nyerte Volkswagennel, de várhatóan olyan neves pilóták is Magyarországra látogatnak, mint a norvég Petter Solberg, a francia Sébastian Loeb vagy a svéd Mattias Ekström.

Az FIA először választotta Budapestet egy világbajnoki sorozat díjkiosztójának helyszínéül.

"Ez egy újabb fontos lépés abba az irányba, hogy Magyarország egyre előkelőbb helyet foglaljon el a világ autósportjának térképén" - mondta az MNASZ elnöke.