Vágólapra másolva!
Ha nem is átütő, de azért szép magyar sikerrel zárult a TCR Europe Series idei kiírása, miután a szezonzáró barcelonai hétvége második futamán a M1RA versenyzője, Nagy Dániel a második helyen végzett. Összetettben Tassi Attila a negyedik, míg Nagy az ötödik helyen fejezte be az évet.

Az idény utolsó futamát a német Mike Halder nyerte. A svájci színeket képviselő Hell Energy Racing with KCMG nevű csapat pilótája négy tized másodperccel előzte meg Michelisz Norbert csapatának, a M1RA-nak a versenyzőjét, Nagy Dánielt.

Nagy Dániel bravúrosan versenyzett az idény utolsó futamán Forrás: PHOTO 4/PHOTO 4/Photo 4

Az utolsó futamon Tassi Attila kiesett, miután Mikel Azcona és Dusan Borkovic küzdelmének végén ő kötött ki a sóderágyban, de ez sem befolyásolta, hogy Hell Energy magyar pilótája összetettben megszerezze a negyedik helyet (153 ponttal), míg az istálló megnyerte a csapatok pontersenyét.

Nagy Dániel 138 ponttal a pilóták között az ötödik helyen zárt, míg a konstruktőrök versenyében a M1RA 211 ponttal a negyedik lett.

A pontverseny élén a pilótáknál a spanyol Mikel Azcona (181 pont), míg a csapatoknál a Hell Energy Racing zárt (299 pont).