Másodszor is világbajnok lett a ralikrossz svéd menője

AUTO - WORLD RX OF FRANCE 2018 CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT EUROPE France RALLYCROSS SEPTEMBRE TERRE TRACK
podium ambiance KRISTOFFERSSON Johan (SWE), PSRX Volkswagen Sweden (SWE), Volkswagen Polo R, portrait BAKKERUD Andreas (NOR), EKS Audi Sport (SWE), Audi S1, portrait SOLBERG Petter (NOR), PSRX Volkswagen Sweden (NOR), Volkswagen Polo R, portrait during the 2018 FIA WRX World Rallycross Championship from September 1 to 2 at Loheac, France - Photo Dominique Breugnot / DPPI
Vágólapra másolva!
A ralikrossz-vb történetének első amerikai versenyén lett másodszor is világbajnok Johan Kristoffersson. Már a texasi forduló elődöntő futamában annyi pontnál járt, amennyivel bebiztosította második vb-címét.

Kristoffersson a döntőt is megnyerte az austini Circuit of the Americas pályán úgy, hogy csapattársát, Petter Solberget előzte meg, harmadik helyen a norvég Bakkerud ért célba. Kristoffersson ezzel a WRX idei tíz döntőjéből kilencet megnyert, nem csoda, hogy világbajnokként vág neki az év utolsó két fordulójának.

Kristoffersson (középen) már kétszeres világbajnoka a ralikrossznak Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

A bajnoki ezüstéremért viszont még nagy csata várható a 2016-os világbajnok, 204 pontos Mattias Ekström, a 202 ponttal rendelkező kétszeres világbajnok Petter Solberg, valamint a 200 pontos Andreas Bakkerud között, és szintén beleszólhat még a versenybe a ralilegenda Sebastien Loeb az eddigi 195 pontjával.

A világbajnokság október 13-án és 14-én a németországi Esteringen folytatódik, az évadzáró forduló november 24-25-én lesz Dél-Afrikában.