Vágólapra másolva!
Igazi hullámvasútra ült fel Herczig Norbert és navigátora, Ferencz Ramón a rali-Eb lengyelországi fordulóján: amilyen sima és sikeres volt a pénteki napjuk, olyan küzdelmes lett a szombati. A MOL Racing Team színeiben Skoda Fabia R5-tel versenyző magyar bajnok a helyszínről nyilatkozott az Origónak.

A pénteki kvalifikáción idei legjobb teljesítményükkel ötödikek lettek, majd az első gyorsasági másodikként értek célba. A szombati folytatás viszont már nem volt ilyen álomszerű.

"A péntek borzasztóan jól sikerült, de a szombati első gyorson egy igazi hülye hibát vétettem: egy erősebb bal kanyarban meghúztam a kéziféket, megcsúszott az autó, és beugrottunk egy kertbe.

- idézte vissza már félig nevetve a reggeli eseményeket az Origónak Herczig Norbert.

Itt még sértetlen a Skoda Fabia R5 Forrás: Herczig Norbert

"Hátra akartunk menni, de nem mozdult az autó, azt hittem, hogy kiütöttük a futóművet, de szerencsére nem lett komoly baja az autónak. Végül sikerült kimászni, viszont olyan tetemes hátrányt szedtünk össze, hogy

elvesztettem a motivációmat, a lelkesedésemet, nehéz volt ugyanazzal az elánnal odaállni a többi gyorshoz.

Ramón viszont folyamatosan biztatott, ő kevésbé volt letört, ezen a hétvégén is fantasztikus munkát végzett az autóban."

Herczig Norbert (háttal) és navigátora, Ferencz Ramón tökéletes összhangban dolgoznak Forrás: Herczig Norbert

Herczig Norbert és Ferencz Ramón ezután lehajtott fejjel, mindent beleadva ment előre, és a nap végére, nyolc gyorsasági szakasz után egy abszolút tizedik helyig javítottak pozíciójukon.

"Az események tükrében ez nem rossz, viszont lehetnénk akár öt hellyel előrébb is.

Vasárnap hat gyorsasági vár ránk, önerőből előrébb jöhetünk, bármi megtörténhet" - értékelte a hétvége első felét Herczig Norbert.

Herczig Norbert Forrás: Herczig Norbert

Herczigék a rali-Eb (ERC) utolsó, lettországi fordulóján már nem indulnak, ezért Lengyelországban a lehető legjobb eredményt kell elérniük, hogy minél előrébb végezzenek a bajnokságban.