A WTCR ázsiai futamain is indul az Alfához beugró olasz szépfiú

AUTO - WTCR  SLOVAKIA 2018 auto championnat du monde circuit course fia motorsport slovaquie tourisme wtcr juillet CECCON Kevin, (ita), Alfa Romeo Giulietta TCR team Mulsanne, portrait during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup race of Slovakia at Slo
CECCON Kevin, (ita), Alfa Romeo Giulietta TCR team Mulsanne, portrait during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup race of Slovakia at Slovakia Ring, from july 13 to 15 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI
Vágólapra másolva!
A túraautó-világkupa hátra lévő négy fordulóján is indul Kevin Ceccon, aki Gianni Morbidelli helyett ült az egyik Alfa Romeo Giulietta TCR-be a sorozat első félévét lezáró szlovákiai hétvégén. A 24 éves olasz versenyző bemutatkozása annyira jól sikerült, hogy a Team Mulsanne az évad második felében is számít rá.

Az Auto GP, Forma-3 és GP3 sorozatokban is jártas pilóta első hétvégéjén előbb 16. lett a 26 autós mezőnyben, a második szlovákiai versenyen már a 12. helyig ért, a főfutamon pedig pontszerző, hatodik helyen ért célba. Nem csoda, hogy elégedettek vele az olasz csapatnál, hiszen elődje, a rutinos Gianni Morbidelli a várakozásokkal szemben nem villantott túl nagyokat az Alfával.

Gyors is, fiatal is, jóképű is Forrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

Óriási kihívásról van szó, de az, hogy a Team Mulsanne és a Romeo Ferraris maximálisan támogat, elismerése a munkámnak, én pedig szeretném a pályán meghálálni a bizalmat" - nyilatkozta Kevin Ceccon.

Ceccon alatt jól ment az Alfa Forrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

A túraautó világkupa négy ázsiai helyszínre látogat még idén:

szeptember 28-30.: Ningbo, Kína
október 5-7.: Wuhan, Kína
október 26-28.: Szuzuka, Japán
november 15-18.: Makaó

Helyezés Versenyző Csapat Pont
1. Max Verstappen Oracle Red Bull Racing 26
2. Sergio Pérez Oracle Red Bull Racing 18
3. Carlos Sainz Jr. Scuderia Ferrari 15
4. Charles Leclerc Scuderia Ferrari 12
5. George Russell Mercedes-AMG 10
6. Lando Norris McLaren F1 Team 8
7. Lewis Hamilton Mercedes-AMG 6
8. Oscar Piastri McLaren F1 Team 4
9. Fernando Alonso Aston Martin Aramco F1 Team 2
10. Lance Stroll Aston Martin Aramco F1 Team 1
Teljes lista