Törött kézzel áll dobogóra a tízéves motoros tehetség

rossi moor
Vágólapra másolva!
Dobogóval zárta a CIV Ohvale Olasz Bajnokságot Rossi Moor, a mindössze tízéves motoros tehetség. Ráadásul úgy, hogy utolsó versenyén törött kézzel állt rajthoz. Összetettben negyedik lett első teljes európai szezonjában.

Egy hete még kérdéses volt Rossi Moor részvétele a CIV Ohvale Olasz Bajnokság zárófordulóján. A Sport&Events Academy versenyzője ugyanis edzés közben óriásit bukott, és eltörte a bal kezét. Habár nem volt komoly a sérülés, mégis úgy tűnt, hogy a sikeres felépülés érdekében kénytelen kihagyni a versenyhétvégét. Végül azonban nem így lett.

A fiatal bajnokpalánta Forrás: Faster Promotion

Mivel úgy érezte, hogy a keze nem hátráltatja a versenyzésben, nagy fájdalmai sem voltak, először Magyarországon kérték ki az akadémiával egy ortopéd specialista véleményét, majd Olaszországban a bajnokság hivatalos orvosa is megadta neki a rajtengedélyt. Így folyamtaos kontroll és kezelések mellett részt vehetett az utolsó fordulón, ahol tőle megszokottan ismét dobogóra állt.

„Nagyon örültem, hogy versenyezhettem. Az orvosi kezelés segítségével egyáltalán nem voltak fájdalmaim, és csak a motorozásra koncentráltam. Szombaton főleg a beállításokat próbáltam és a pályát tanultam a szabadedzéseken. A vasárnapi kvalifikációkon kicsit hosszú volt az áttétel, ezért csak a 7. helyre lett elég az időm.

összesítésben pedig harmadik. Köszönöm a Sport&Events Academy-nek, hogy egész évben részt vehettem az Olasz Bajnokságban és hogy támogatták a versenyzésem és a felkészülésem" - mondta a 10 éves pilóta.

Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója is a helyszínen segített Rossit, és nagyon elégedett volt a fiatal pilóta teljesítményével:

„Mielőtt megengedtük Rossinak, hogy menjen az utolsó fordulón, több orvosi véleményt is kikértünk és csak megfelelő kezeléssel állhatott rajthoz, hiszen még nagyon fiatal. Köszönöm Dr. Mérai Andrásnak a Honvéd kórházból és Dr. Portello Antonionak, a CIV hivatalos orvosának a segítséget és a szakszerű ellátást. Hétvégén Rossi bebizonyította, hogy már ilyen kicsiként is úgy tud viselkedni, mint egy profi.

Jövőre maradunk az Olasz Bajnokságban, de fellépünk majd a 190 cc kategóriába,

ahol erősebbek a motorok és a súlykülönbség sem jelent majd hátrányt."