Vágólapra másolva!
Magyar szempontból csapnivalóan ért véget a túraautó-világkupa első szlovákiai versenye. Michelisz Norbert a pénteki időmérőn második lett ugyan, de a megengedettnél nagyobb turbóteljesítmény miatt minden eredményét törölték, ahogyan az Yvan Muller Racing két Hyundai i30 N TCR-ét vezető Yvan Mullerét és Thed Björkét is. A BRC Racing Team magyar versenyzője így a 24. helyről indult, és a boxban fejezte be a versenyt. A magyarok közül a Zengő Motorsport pilótájának, Nagy Norbertnek sikerült legjobban a WTCR első szlovákiai futama, tizenegyedik lett.

Csapattársa, Gabriele Tarquini megtarthatta az időmérőn megszerzett pole pozícióját, mert az ő autójában nem találtak szabálytalanságot a versenyfelügyelők. Az olasz nagyon rosszul kapta el a rajtot, többen is elmentek mellette, a második helyről induló Aurélien Comte vette át a vezetést az első kanyarban, de ő sem sokáig tudta tartani az első helyet. A futamot végül az Oscaro Team spanyol versenyzője, Pepe Oriola nyerte meg a Cuprával, Jean-Karl Vernay lett a második az Audival, Tarquini pedig végül behozta harmadik helyen a Hyundait.

Egy időmérő és két verseny van még hátra, lehet javítaniForrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meurmiddleon45002808

Michelisz kíméletes tempóban autózott, az utolsó előtti körben a tizenkilencedik helyen állt, ekkor kijött a boxba. A parc fermé így nem vonatkozik rá, vagyis több ideje lett a csapatnak arra, hogy dolgozzon az autón a szombati második időmérő és második futam előtt.

A mezőny másik két magyarja közül Nagy Norbert éppen csak lecsúszott a pontszerző 10. helyről, tizenegyedikként ért célba a Zengő Motorsport Cuprájával, csapattársa, Szabó Zsolt nem tudta befejezni a versenyt.

A WTCR második szlovákiai időmérője 15.10-kor kezdődik, a második futam rajtja 19.00 órakor lesz.