Vágólapra másolva!
Az ötödik helyről rajtolva negyedikként ért célba Kiss Norbert a kamion-Európa-bajnokság első szlovákiai versenyén. A kétszeres Európa-bajnok versenyző a gumikkal szenvedett a versenyen, a délutáni második futamon ismét az ötödik helyről indulhat.

Rosszul sikerült rajt után csak kevésen múlt a dobogó Szlovákiában a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzőnek. Kiss Norbert első futama küzdelmesre sikerült a Dunaszerdahelyhez közeli pályán, de így is értékes pontokat gyűjtött a bajnokságban.

Nem sokon múlt a dobogó Forrás: Kiss Norbert Média

"Arra számítottam, hogy gyors lesz a gördülő rajt, de nem az lett, a pole pozícióból induló Adam Lacko lassú rajtot diktált a mezőnynek. Reméltem, hogy lesz annyi helyem, hogy fel tudok majd gyorsítani és lesz turbónyomásom, de nem lett.

Az első egy-két kanyar nem volt jó, nagyon csúszkált az autó, de utána összeszedték magukat a gumik. Sikerült később még előzni párat, így negyedik lettem" - mondta a Tankpool24 csapat magyar versenyzője.

A kamion-Eb következő szlovákiai versenye szombaton 16.45-kor kezdődik, ezen Kiss újra az ötödik helyről indulhat, mert a szabályok szerint az első futam első nyolc helyezettje fordul a második futam rajtrácsán.