Mint egy katasztrófafilm: megrázó pillanatok a WTCR tömegbalesete után

vila real crash wtcr
Vágólapra másolva!
Autók egymás hegyén-hátán, kocsiból kiszakadt motor, lángok és füst, egymást mentő autóversenyzők - mintha egy katasztrófafilm részletei lennének, de ez a valóság volt szombaton Vila Realban. A túraautó-világkupa portugáliai állomásán az első futam rajtja utáni másodpercekben történt a WTCR és a WTCC történetének legnagyobb balesete, melyben tíz autó olyan súlyosan sérült, hogy nem tudta folytatni a két órával elhalasztott versenyt. Információink szerint Michelisz Norbert jól van, nem tört el a csuklója, és az autóját is sikerült rendbe hozni. 

Közben elképesztő videót osztott meg az esetről a mezőny holland tagja, Tom Coronel, aki Hondájával még időben tudott lassítani, így elkerülte az ütközést. A közösségi média mestere azonnal elővette telefonját, az azzal készült képeket, valamint a belső kamerás felvételeket is használva készítette el stábja a döbbenetes videót.

Látszanak rajta a még sokkban lévő pilóták, Mehdi Bennani és Rob Huff, akiknek csatája az egész drámát okozta, látszik rajta, ahogy James Thompson segít kijutni a Honda csomagtartóján keresztül Yann Ehrlacher-nek,

és látszik az is, ahogy a versenyzők együtt próbálják kiszabadítani Szabó Zsoltot.

Egy néző videóján pedig egy másik szemszögből látható az eset.