Herczig két szakasz után hetedik a rali-Eb görögországi futamán

Herczig Norbert, rali
Herczig két szakasz után hetedik a rali Eb görögországi futamán
Vágólapra másolva!
Két gyorsaságit teljesített a rali–Európa-bajnokság mezőnye az Akropolisz-rali első napján. A Mol Racing Team színeiben versenyző Herczig Norbert és navigátora, Ferencz Ramón a hetedik helyen zárta a pénteket.

A négyszeres abszolút magyar bajnok versenyző hátránya 49 másodperc az éllovas Alekszejy Lukjanuk mögött, de csak 16 másodperc a második helyen álló norvég Eyvind Brynildsenhez képest. Herczig Norbert az Origónak azt mondta, kemény és fárasztó napon vannak túl.

Herczig két szakasz után hetedik a rali-Eb görögországi futamán Forrás: FLAT-OUT media agency/Sven Kollus

Azután 56 km-t autóztunk az első gyorsaságihoz, majd annak a végén 80 km autópálya következett a második gyorsasági szakaszhoz. Onnan vissza Lamiába. Összesen 260 km-t ültünk az összekötő szakaszokon, és ezeket az autókat nem erre találták ki, rázkódik, kényelmetlen, volt, hogy bal lábbal nyomtam a gázt, már annyira elfáradtam.

A mezőnyre szombaton hat, vasárnap négy gyorsasági vár.

A szombati lesz a keményebb nap. Herczig Norbert azt mondta, azért, mert az egyik legendás szakaszon hatalmas, fej-, helyenként féltest nagyságú sziklákon kell majd átkelniük. A 30 fok, a hatalmas por és a kevés árnyék ellenére a pilóta nagyon élvezi a rali-Eb görögországi fordulóját.

Herczig Norbertnek forrósággal, porral és féltest nagyságú sziklákkal kell megküzdenie Forrás: FLAT-OUT media agency/Sven Kollus

„Ez a harmadik versenyünk Ramónnal, megvan köztünk az összhang. Közben látom, hogy

- mondta az Origónak Herczig Norbert.

A mezőny másik magyarja, ifj. Érdi Tibor a 12. helyről várja a szombatot.