Alex Zanardi visszatér

WTCC ZANARDI ALEX ZANARDI AMOZOC 2008 AUTOMOVILISMO AUTORACING DIA 3, DIA DE LA CARRERA FIA WTCC ITALIA MUNDIAL DE MARCAS FIA HORIZONTAL
AUTORACING/AUTOMOVILISMO CAMPEONATO MUNDIAL DE MARCAS FIA 2008 DIA 3, DIA DE LA CARRERA MEXSPORT DIGITAL IMAGE 06 April 2008: Action photo of italian Nicola Larini, during day 3 of the WTCC race held at Amozoc, Mexico./Foto de accion del italiano Nicola Larini, durante el dia 1 de la carrera de la WTCC celebrada en Amozoc, Puebla. MEXSPORT/FERNANDO ROBLES
Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es versenyző, a súlyos balesete óta parasportolóként aktívkodó Alessandro Zanardi vendégversenyzőként áll rajthoz a DTM olaszországi fordulóján, Misanóban.

2001-ben szenvedett súlyos balesetet az amerikai Indy Car sorozatban, a Lausitzringen. Mindkét lábát amputálni kellett, protézist kapott, és amint lehetett, azonnal visszaült az autóba. A WTCC-ben is rajthoz állt, 2005 és 2009 között többször is futamot nyert a túraautó-világbajnokságon.

A WTCC-ben speciálisan, a lábprotézishez átalakított autóval versenyzett Forrás: MEXSPORT/MEXSPORT/Fernando Robles

Máshol is bizonyított: kézzel hajtott kerékpárral elindult a londoni és a riói paralimpián is, összesen három bajnoki címet szerzett, most pedig a német túraautó-bajnokságban is elindul.

Az paralimpiai bajnoki cím büszke és meghatódott tulajdonosa Forrás: NurPhoto/Mauro Ujetto/NurPhoto/Mauro Ujetto

Nem ismeretlen számára a sorozat, 2012-ben már tesztelt egy BMW M3 DTM-et, 2015-ben pedig a BMW M4-es DTM Race Taxiját vezette. Idén augusztus 24-26-án a bajnokság két misanói versenyén vesz részt vendégpilótaként, természetesen BMW-vel.

Egyébként is ott lettem volna, nekem hazai pálya az olaszországi, de így, hogy még versenyezhetek is, fantasztikusan érzem magam" - nyilatkozta az élő legenda.

A DTM mezőnye most hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik.