Muller unokaöccse megmutatta, mi az autóversenyzés

AUTO - WTCR  ZANDVOORT  2018 hollande auto championnat du monde circuit course europe fia motorsport tourisme wtcr cup holland foule crowd during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup of Zandvoort, Netherlands from May 19 to 21 - Photo Francois Flamand
foule crowd during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup of Zandvoort, Netherlands from May 19 to 21 - Photo Francois Flamand / DPPI
Vágólapra másolva!
Nincs magyar pontszerzés a túraautó-világkupa fordított rajtrácsos hollandiai futamán. Michelisz Norbert a 26. helyről indult Zandvoortban, sem ő, sem a másik két magyar, Nagy Norbert és Szabó Zsolt nem szerzett pontot.

A versenyt a francia Aurélien Comte nyerte a DG Sport Competition Peugeot-jával. A Münnich Motorsport fiatal francia versenyzője, a hondás Yann Ehrlacher lett a második, a harmadik helyre csapattársa, James Thompson állhatott fel.

Aurélien Comte behozta első helyen a Peugeot-t, igazi francia ünnep volt a pódiumon Forrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

A fordított rajtrácsos hollandiai futam legizgalmasabb pillanatait Yann Ehrlacher-nak köszönhetjük, aki a hatodik helyről rajtolva előbb gyorsan feljött a negyedik helyre, majd onnan folyamatosan támadta az előtte autózó Pepe Oriola Cupráját. Körökön át csatázott egymással a két fiatal versenyző, Ehrlacher végül megszerezte a pozíciót.

A befutó előtt nem sokkal csapata utasította a második helyen autózó James Thompsont, hogy engedje el a fiatal franciát, mert összetettben ő áll jobban.

Annyira jól áll, hogy egyetlen pont választja el a bajnokság első helyétől, ráadásul pont nagybátyját, Yvan Mullert fogja jó eséllyel még ma megelőzni.

Yvan Muller (balra) nyakában ott lohol unokaöccse, Yann Ehrlacher Forrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

A mezőny közepén Shedden és Guerrieri csatázott nagyokat, végül a brit szerezte meg a hatodik helyet. A hátsó traktusban túl sok izgalom nem volt, Muller autója fordult egyszer keresztbe a pályán, ki is jött a boxba, nem fejezte be a versenyt.

Michelisz Norbert a 26. helyről rajtolva kényelmesen, nyugodtan letudta köreit, és a 23. helyen ért be. Az agyonbüntetett, versenyzésre szinte teljesen alkalmatlan Hyundai-jal semmi értelme nem lett volna erőlködnie.

A Zengő Motorsport versenyzői közül Szabó Zsolt zárt most jobb, 17. lett, Nagy Norbert a 20. helyen ért célba.

Folytatás 16.35-kor a rendes rajtrácsos főfutammal.