Társoldalunk:

Így szidta Muller Micheliszt az egész világ hallatára

2018.05.21. 08:32

Nem tudott uralkodni az indulatain Yvan Muller azután, hogy Michelisz Norbert feltolta az autóját a szalagkorlátra a túraautó-világkupa vasárnapi első hollandiai futamán.

A BRC Racing Team magyar pilótájának Hyundai-a az első körben akadt össze az Yvan Muller Racing francia versenyzőjének i30-asával. Utóbbi a szalagkorláton kötött ki. A csapatrádión hallható, ahogy előbb Michelisz közli a csapatával, hogy rendben van, nem sérült meg. Ezután Mullert halljuk, aki előbb szintén elmondja, hogy jól van, majd indulatos szidalmazásba kezd. 

This f...ing stupid Michelisz!Forrás: Origo

Ez a ki...szott hülye Michelisz!" - ordítja francia akcentussal a rádióban. Később a kamerák előtt már visszafogja magát, az EuroSport riporterének kérdésére azt feleli, „ő egy kicsit őrült”. 

A konfliktusról Michelisz Norbert korábban a helyszínen azt mondta az Origónak, az ütközés pillanatában eltörött a jobb első felfüggesztése, amitől irányíthatatlanná vált az autója. 

A manőver miatt Michelisz tíz rajthelyes büntetést kapott a hétfői, 11.55-kor kezdődő fordított rajtrácsos futamra. A rendes rajtrácsos főfutam délután négykor kezdődik, az Origón mindkettőt élőben közvetítjük.