Michelisz: Maradjon a mi titkunk, hogy mit beszéltünk Mullerrel!

AUTO - WTCR MARRAKECH 2018 april auto avril championnat du monde circuit course fia maroc motorsport tourisme wtcr MICHELISZ Norbert (HUN), BRC Racing Team, Hyundai i30 N TCR, portrait MULLER Yvan (FRA), YMR, Hyundai i30 N TCR, portrait during the 2018 FI
MICHELISZ Norbert (HUN), BRC Racing Team, Hyundai i30 N TCR, portrait MULLER Yvan (FRA), YMR, Hyundai i30 N TCR, portrait during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup Race of Morocco at Marrakech, from April 7 to 8 - Photo Francois Flamand / DPPI
Vágólapra másolva!
A nulla pontos futam, és az elképesztően látványos baleset ellenére továbbra is bizakodó Michelisz Norbert. A túraautó-világkupában versenyző magyar azután nyilatkozott az Origónak Zandvoortban, hogy a WTCR hollandiai hétvégéjének első futamán feltolta a szalagkorlátra Yvan Muller autóját. 

Kívülről úgy tűnt, hogy a már sokszor emlegetett BoP miatt meglehetősen feszült a hangulat a BRC Racing boxa környékén, de az olasz csapat magyar versenyzője szerint belülről nem így volt.

"Nem voltam feszültebb, mint máskor.

Számítottunk rá, hogy előbb-utóbb elérkezik a pillanat, amikor szenvedni fogunk, de nem drámai a helyzet"

- árulta el a Hyundai i30 N TCR-rel versenyző pilóta. A különös helyzettel végződő balesetet tárgyilagosan elemezte a futam leintése után.

Nem tudjuk meg, milyen hangulatban beszélgettek Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

"Ketten mentünk egymás mellett a kanyarban, enyém volt a belső ív.

Próbáltam gyorsítani, összeértünk, és abban a pillanatban eltörött a jobb első felfüggesztésem, nem igazán tudtam már irányt változtatni, nem tudtam elkerülni, hogy mindketten eltaláljuk a falat"

- így került a szalagkorlátra Yvan Muller és a Hyundai.

A nürburgringi hétvége után kifogásolták a szurkolók, hogy nem elég keményen a magyar versenyző stílusa. Hát most megmutatta, milyen kemény is tud lenni. Forrás: Origo

A mentés alatt látható volt, hogy a francia meglehetősen dühösen hagyta el az autót, és nem a leghiggadtabb állapotban sétált vissza a boxához. Találkoztak és meg is beszélték a történteket, de hogy mi hangzott el, azt talán sosem tudjuk meg.

Néha vannak olyan beszélgetések is, amik nem tartoznak másra, csak az érintettekre. Beszéltünk már régebben is, biztos vagyok benne, hogy fogunk a jövőben is."

Michelisz szerint ez most egy olyan szituáció volt, ami szerencsétlenül alakult.

Az összetettben negyedik helyen álló versenyző a történtek ellenére bizakodó, úgy látja, még mindig sok van hátra a szezonból, és sok mindenen is van túl a csapattal. "Sajnálom a balesetet, meg azt, hogy a srácoknak most pluszban kell dolgozniuk. De ha csak az ütközést nézem, akkor most nem egy első vagy második hely ment a kukába, pontok szempontjából nem veszítettünk semmit.

Annyi minden történhet még, az autó az esetek többségében jól működik, az időmérőn én voltam a leggyorsabb hyundaios, ez mindenképp pozitívum a hétvégében."

Michelisz Norbert az ütközés miatt tíz rajthelyes büntetést kapott a második futamra.