Vágólapra másolva!
Nem a Hyundaiok hétvégéjének indult a hollandiai a WTCR-ben és a TCR Európa-kupában. A frissülő BoP (Balance of Performance) miatt ugyanis mindkét sorozat mezőnyében a koreai gyártó autói indulnak a pünkösdi hétvégén a legkedvezőtlenebb paramatérekkel: a legnagyobb súllyal, a legnagyobb hasmagassággal, és a legnagyobb mértékben visszavett motorerővel. Ennek ellenére Nagy Dániel, a M1RA versenyzője jobb időt autózott, mint csapatának tulajdonosa, Michelisz Norbert.

A túraautó-világkupában Hyundai i30 N TCR-rel versenyző Michelisz a második legjobb hyundaiosként mindössze 18. lett a WTCR második szabadedzésén Zandvoortban, 1.45.759-es idővel. A félórás etap után következő TCR Európa-kupa időmérőjén saját pilótája szintén a Hyundai-jal jobb időt autózott mesterénél: Nagy Dániel legjobb ideje 1.45.678 volt a Q1-ben, ment is tovább a Q2-be, igaz, új gumikon.

Április végén mindketten a WTCR mezőnyében indultak a Hungaroringen. Nagy Dániel (balra) most jobb köridőt futott, mint Michelisz használt gumikkal a szabadedzésen. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A végső rajtsorrendről döntő időmérőn a 20 éves versenyző nyolcadik lett 1.45.712-vel, ez a fordított rajtrácsos hétfő futamon harmadik rajthelyet jelent, vagyis komoly eséllyel támadhat a dobogóért. A fordított rajtrácsos pole-t a PCR Sport pilótája, Danny Kroes szerezte meg a Cuprával, a rendes rajtrácsos vasárnapi versenyen pedig a Leopard Lukoil Team Audijával Jaap van Lagené lesz az első rajtkocka.

Különleges munkahelyi kilátás Forrás: Origo

Nagy Dániel még az időmérő előtt mutatta meg az Origónak a Hyundai i30 N TCR kormányát, egy titkos fegyverről is mesélt, amit futamokon szokott bevetni az ellenfelek hátráltatására.

A WTCR időmérője vasárnap reggel fél kilenckor kezdődik, az első verseny vasárnap délután 16.20-kor rajtol. A TCR Európa-kupa első versenyét vasárnap 12.20-kor, a másodikat hétfőn, 14.55-kor indítják el. Az Origón valamennyi futamot élőben közvetítjük Hollandiából.