Vágólapra másolva!
Igazi nemesi társaságban tölti hétvégéit a rali Európa-bajnokság versenyein Herczig Norbert. A négyszeres abszolút magyar ralibajnok mellett ugyanis egy német herceg, Albert von Thurn und Taxis autóját is a BRR Team készíti fel az ERC szervizparkjában. A szezon második állomásán, a Kanári-szigeteken más érdekességekről is mesélt az Origónak Baranyai László csapatvezető.

Habár az időmérőn a turbó turbinatengelyének meghibásodása miatt értékelhetetlen időt ment a Skoda Fabia R5-tel Herczig Norbert és navigátora, Ferencz Ramón, de a turbó komplett cseréjét így végül sikerült jól időzíteni, és a Las Palmas-i versenyük nem került veszélybe.

Herczig Norbert és a vadiúj turbós Skoda Fabia R5 a Kanári-szigeteki rali szervizparkjában Forrás: Origo

Annyira nem, hogy a szombat délelőtti három gyorsaságin hatodik és ötödik időt is autóztak, raliban a nyolcadik, az ERC-ben a hetedik helyen zárták a kört. A szombat délutáni több mint ötven kilométer előtt mindössze 1,2 másodperc volt a hátrányuk az előttük álló Magalhãesékhoz képest.

Pazar helyszínen száguldozik az ERC mezőnye a Kanári-szigeteken Forrás: DPPI/Thomas Fenetre

Még a jól sikerült szombat délelőtti első kör előtt nézhetett be az Origo Herczigék sátrába a szervizparkban, Baranyai László pedig elárult néhány érdekességet olvasóinknak.

Herczig Norbert idén a MOL támogatásával, a MOL Racing Team színeiben vesz részt a rali Európa-bajnokságon. Az olajtársaság nemcsak szponzorként, hanem üzemanyag-beszállítóként is támogatja a magyar bajnok sikereit, hiszen az ERC-futamokon is a nemzetközi szabványoknak megfelelő versenyüzemanyaggal dolgoznak.

Így néz ki egy raliversenyző herceg, Albert von Thurn und Taxis Forrás: DPPI/Thomas Fenetre