Bombaerős riválisokat kapott Michelisz a WTCR-ben

AUTO - WTCC MACAU - 2017 Auto CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE FIA MACAO Motorsport NOVEMBRE TOURISME WTCC
MULLER Yvan ambiance portrait Volvo during the 2017 FIA WTCC World Touring Car Championship race at Guia International Circuit from november 17 to 19, Macau - Photo Antonin Vincent / DPPI
Vágólapra másolva!
Az előző szezon végén megszűnt WTCC sorozat utolsó bajnoka, a svéd Thed Björk, és a négyszeres WTCC-világbajnok, Yvan Müller is beszáll a WTCR-be. Michelisz Norberthez hasonlóan ők is Hyundait hajtanak majd.

Újabb két remek versenyzővel bővül a Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) által tavaly év végén életre hívott, a WTCC és a TCR International Series összeolvadásából létrejött sorozat, vagyis FIA túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye, amelyben Michelisz Norbert is rajthoz áll egy Hyundai i30N TCR modellel.

Pénteken kiderült, hogy egy ugyanilyen autóval, de egy másik csapatban ott lesz a mezőnyben az a Thed Björk, aki tavaly késhegyre menő küzdelemben győzte le Micheliszt a WTCC bajnoki címéért folyó küzdelemben.

Müller és Björk 2018-ban is ünnepelne:

A svéd pilóta csapattársa pedig az az Yvan Müller lesz, aki 2016 végén részben már visszavonult a versenyzéstől, és a 2017-es szezonban a Volvo Polestar Cyan Racing csapat fejlesztési vezetője volt. Jó munkát végzett, hiszen Björk egyéni világbajnoki címe mellett a csapat bajnoki címet is begyűjtötték.

A JAS Honda Motorsport is bejelentett két kiváló, nagy túraautó, ill WTCC-tapasztalattal rendelkező pilótát. Ennek értelmében Esteban Guerrieri az ALL-INKL.COM Münnich Motorsportot, míg Michelisz korábbi csapattársa, Tiago Monteiro a Boutsen Ginion Racinget fogja erősíteni.

Így néz ki Monteiro és Guerrieri Hondája: