Keszthelyi Vivien marad az Audinál, alig várja, hogy kialudjanak a lámpák

Keszthelyi Vivien, Audi
Keszthelyi Vivien az idei szezonban is az Audi színeiben fog versenyezni
Vágólapra másolva!
Biztossá vált, hogy 2018-ban is Audival, a német csúcsmárka gyári tehetséggondozójának, az Audi Sport Racing Academynek tagjaként versenyez Keszthelyi Vivien.

Az elmúlt év végén számos lehetőség körvonalazódott a versenyző számára, többek között Ázsiából, a Volkswagen-csoport egyik gyári csapatától is érkezett megkeresés, mely együtt járt volna a felkészülésnek a márka saját akadémiáján való folytatásával. Mára azonban biztossá vált, hogy a még mindig csak utánpótláskorú, 17 éves magyar pilóta továbbra is Európában folytatja pályafutását.

A folyamatosan zajló tárgyalások lassan véget érnek,

a Keszthelyi Vivien pályafutását irányító szakmai stáb több sorozat szervezőivel is kapcsolatban áll, s az eddigi egyeztetések alapján kijelenthető: a magyar pilóta azt követően, hogy tavaly az Audi Sport TT Cup rangos és kemény mezőnyének versenyzőjeként gyűjtött értékes tapasztalatot, pályafutása következő lépcsőfokaként kategóriát lép. A TT Cupban szerzett tapasztalatok sokat segítettek Keszthelyi Viviennek abban, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön a túraautózás csúcsát jelentő, hátsókerék-meghajtású, 500-600 lóerős GT, illetve DTM versenyautókat felvonultató sorozatokhoz.

Keszthelyi Vivien az idei szezonban is az Audi színeiben fog versenyezni Forrás: Audi Communications Motorsport/Hoch Zwei

Keszthelyi Vivien karrierje ötödik, eddigi legnehezebb évét kezdi meg az autósportban: az idei esztendőben több szempontból is ismeretlen feladatok várnak rá. Az ezekkel való megbirkózáshoz az eddig megszerzett technikai és versenytapasztalat mellett időre is szüksége lesz.

A fiatal pilótának mindemellett a civil életben, tanulmányaival kapcsolatosan is fontos kötelezettségei lesznek: idén előbb német, majd angol nyelvből is felsőfokú vizsgát tesz.

Ezen kívül 2018-ban a támogatók meghívásainak eleget téve továbbra is rengeteg versenyen kívüli rendezvényen vesz majd részt, így kevés idő jut a pihenésre. Vivient ez nem rettenti el, hisz tisztában van vele, hogy a sportban mind a felkészülési, mind a versenyidőszak rendkívüli elszántságot, kemény munkát követel, és az eredményességhez az adottságok mellett komoly áldozatokra is szükség van.

A magyar tehetségnek - aki idén is a 7-es rajtszámmal indul - továbbra is egyre nagyobb kihívásokat keresnek a szakemberek, és hangsúlyozzák, a 2018-as idény is elsősorban a tanulásról és a tapasztalatszerzésről szól majd, mivel külföldi versenytársai várhatóan komoly előnyben lesznek Viviennel szemben az autósportban eltöltött évek számát és a rutint illetően.

Keszthelyi Vivien egy lépéssel közelebb került a túraautózás csúcsához Forrás: Audi Communications Motorsport/Hoch Zwei

A versenyzőnek jelenleg azzal is meg kell küzdenie, hogy mivel jövője véglegesen még nem dőlt el, készülni is csak az edzőteremben, erőnléti vagy éppen a speciális, versenyzőknek kifejlesztett edzéseken tud. Ezzel együtt, mint mindig, most is lelkesen és optimistán várja a szezont.

Ezzel együtt elszántan készülök, és alig várom, hogy kialudjanak a lámpák!" - mondta Keszthelyi Vivien.

A magyar pilóta tavalyelőtt 15 évesen -2000 túraautó abszolút magyar bajnok volt, míg tavaly a mezőny legfiatalabb tagjaként szerepelt az Audi Sport TT Kupában, s a nemzetközi sorozatokat tekintve minden idők legfiatalabb magyar pontszerzője lett.