Társoldalunk:

Az összes hely elkelt Michelisz új sorozatában

2018.02.01. 15:44

A január 30-i határidőig mind a 26 versenyzői hely elkelt a túraautó-világbajnokság és a TCR International Series egyesüléséből létrejött túraautó-világkupában. A promóter hivatalos bejelentése szerint tele van a mezőny, a nevezők teljes idényt futnak majd, plusz versenyhétvégenként két szabadkártyás versenyző is lehetőséget kap majd.

Az Eurosport Events és a FIA egyértelmű célja, hogy minőségi versenyeket nyújtsunk a rajongóknak. A számok az bizonyítják, hogy óriási az érdeklődés a WTCR iránt. Csak a sorozat létrejöttével kapcsolatban több mint ezer cikk született szerte a világon. Azóta nincs kétségünk azzal kapcsolatban, hogy az elvárások nagyon magasak" - mondta Francois Ribeiro, a sorozat promótere.

A nevezéseket várhatóan a következő hetekben hozzák majd nyilvánosságra a csapatok.

Michelisz Norbert idén egy Hyundait vezet majdForrás: Hyundai

Egyelőre annyit tudni biztosan, hogy Michelisz Norbert a Hyundai gyári pilótájaként indul a BCR Racing Teamnél, csapattársa az olasz Gabriele Tarquini lesz. Korábban a Comtoyou Racing jelentette be, hogy Audi RS 3LMS-eit a belga Denis Dupont és a francia Aurélien Panis vezeti idén.

Közben bejelentették azt is: a WTCR-t a Super Formula szezonzárójának betétfutamaként rendezik meg október 27-28-án Szuzukában.

A WTCR nem végleges versenynaptára:
Április 7-8.: Marokkó
Április 28-29: Magyarország
Május 10-12.: Nürburgring, Németország
Május 19-21.: Zandvoort, Hollandia
Június 23-24.: Vila Real, Portugália
Augusztus 4-5.: Termas de Río Hondo, Argentína
Szeptember 29-30.: Ningbo, Kína
Október 27-28.: Suzuka, Japán
November 15-18.: Makaó