Dráma Katarban: Michelisz Hondája nem bírta az időmérő végét

AUTO - WTCC MACAU - 2017 Auto CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE FIA MACAO Motorsport NOVEMBRE TOURISME WTCC
05 MICHELISZ Norbert (HUN), Castrol Honda WTC Team, Honda Civic WTCC, Action during the 2017 FIA WTCC World Touring Car Championship race at Guia International Circuit from november 17 to 19, Macau - Photo Antonin Vincent / DPPI
Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert autója a legrosszabbkor mondott csődöt a katari, utolsó világbajnoki futam időmérőjén.

A túraautó-világbajnokság összetett pontversenyében második helyen álló Michelisz Norbert az időmérő edzés első szakaszában a legjobb időt autózta, de a második szakaszban fékproblémák miatt csak a 11. időt tudta futni.

Michelisz Norbert autója az utolsó pillanatokban mondott csődöt Forrás: DPPI/Antonin Vincent

„Még nem tudom mi történt, mintha beragadt volna a fék. Nem tudtam jobb időt menni, mintha a mért kör második felében folyamatosan fogott volna a fék. Szégyen, ami történt, de azt hiszem, mindennek megvan a maga oka. Próbálom kihozni magamból a maximumot, meglátjuk, mire lesz ez elég. Van két futam, csalódott vagyok, sajnálom, de ez van" – mondta Michelisz az edzés végén.

Ez azt jelenti, hogy mindkét esti futamon a 11. helyről indulhat majd a magyar pilóta.

A Q3-ban végül Michelisz hondás csapattársa, Esteban Guerrieri lett a leggyorsabb, így a fő futamban ő indulhat majd az élről. A világbajnoki élovas, Volvóval versenyző Thed Björk a negyedik leggyorsabb volt.

Katarban az időmérőn az öt leggyorsabb versenyző is pontot szerez, Björk neve mellé így került még két egység, így 8,5 pont Michelisz hátránya a péntek esti két futam előtt.

Felmerült még egy lehetőség Michelisz számára, ugyanis amennyiben Guerrieri autójában motort cserélnének a hondások, az argentin versenyzőt az első futamban hátra sorolnák és akkor a magyar versenyzőé lenne a tizedik hely és az első, fordított rajtsorrendes futamban a pole, de ez egyelőre csak fikció.

Az első futam 19.20-kor, a második 20.35-kor kezdődik majd, az Origo pedig folyamatosan frissülő cikkben követi majd a fejleményeket. Az első futam győztese 25, a második verseny legjobbja 30 pontot kap.