Vágólapra másolva!
Gyutai Adrián az elmúlt hétvégén, az Alpok-Adria Bajnokság zárófutamán, Rijekában folytatta felkészülését az új kategóriában, a Superbike-ban egy BSB-ben szereplő csapat, a MAR Kawasaki segítségével. A felmerült technikai problémák ellenére újfent pontszerzőként, a 12. helyen zárt a versenyen, és az október 9-i, Pannoniaringen rendezendő magyar bajnoki futamon dől el, hogy a 26 éves paksi motoros még az idén, vagy jövőre mutatkozik be a Brit Superbike Bajnokságban.

Újabb lépést tett álmai megvalósítása felé Gyutai Adrián a 220 Volt H-Moto Team tagjaként. A brit Superbike-bajnokságban érdekelt MAR Kawasaki csapat és technikai partnere, a K-Tech által felkészített motorral (Kawasaki ZX 10R) állt rajthoz Rijekában, ahol az Alpok-Adria Bajnokság idei záró futamát rendezték meg.

Ismét pontszerzőként zárt Gyutai Adrián Forrás: Picasa

A 26 éves paksi motoros hétvégi teljesítményére alaposan rányomta a bélyegét, hogy a versenymotor kipufogójával komoly problémák merültek fel, így mire Magyarországról sikerült egy másikat hozatni, eldőlt, hogy valamennyi szabadedzést ki kell hagynia. Ennek ellenére Adrián az időmérőn a 15. helyre kvalifikálta magát, míg a futamon végül a 12. helyen intették le, azaz, immár a harmadik versenyén is a pontszerzők között zárt, ráadásul két hete meg tudta nyerni az osztrák bajnokság pannoniaringi futamát.

A MAR Kawasaki és a K-Tech elégedett Adrián teljesítményével, ám úgy döntöttek, hogy az október 9-én sorra kerülő Magyar Bajnokság pannoniaringi futamán döntenek végérvényesen arról, hogy indulhat-e az utolsó BSB-futamon Brands Hatch-ben.