Formaautóval finomított vezetési stílusán a magyar autóversenyző

Lukács Csucsu Kornél, formaautó
Vágólapra másolva!
Mindent megtesz saját fejlődéséért a ralikrossz világbajnokság egyetlen magyar résztvevője. Lukács "Csucsu" Kornél nemrég Mallorcán járt, hogy az autóversenysport egyik legendás alakjától, Timo Scheidertől tanuljon.

"Szinte nem telik el nap, hogy ne gondolkozzak azon, hogy lehetnék még jobb fizikailag és mentálisan is.

- mondta a fiatal tatai versenyző.

A fejlődés iránti vágy egyenesen a spanyol szigetre repítette a sportolót, aki ráadásul saját ellenfelétől vett leckéket. "Több pályaversenyzőt is megkérdeztem arról, jó ötlet-e egy kicsit más jellegű technikát vezetni.

A DTM kétszeres bajnoka, Timo Scheieder öt percen belül válaszolt, és felajánlotta, hogy vezessem csapata egyik F4-es autóját."

Az üléspozíció beállítása volt az egyik legnagyobb feladat Forrás: Lukács Kornél

A gyors időpontegyeztetés után meg is kezdődött a közös munka. Lukács "Csucsu" Kornél számára az üléspozíció megtalálása volt az egyik legnagyobb feladata, mert kicsit túlméretes egy formaautóhoz.

"Összesen 156 kört, több mint 500 kilométert mentem a pályán. Soha életemben nem mentem ilyen sokat két nap alatt versenyautóval, komoly igénybevétel volt fizikailag és mentálisan is.

Annyira összeszoktam az autóval, hogy a teszt végére sikerült egy új körrekordot felállítanom.

Rengeteg tanultam ilyen rövid idő alatt, ha minden jól megy, akkor hamarosan újabb közös edzést tartunk majd Timo Scheiderrel."

Timo Scheider (balra) és Lukács "Csucsu" Kornél egymás ellenfelei a ralikrossz vb-n Forrás: Lukács Kornél

A ralikrossz világbajnokság idei szezonja szeptember első hétvégéjén Franciaországban folytatódik.