Kiszáll a Mercedes a DTM-ből

DTM, Lucas Auer, Mercedes-AMG
Lucas Auer (Austria) of the Mercedes-AMG Team HWA in the Mercedes-AMG C63 in action during the free training for the Deutsche Tourenwagen Masters (DTM, lit. 'German Tuoring Car Masters') at Hockenheimring in Hockenheim, Germany, 7 May 2017. Photo: Uwe Anspach/dpa
Vágólapra másolva!
A Mercedes AMG bejelentette, hogy a 2018-as évad végén elbúcsúzik a német túraautó-bajnokságtól, és minden erejével a Formula E sorozatra koncentrál. A stuttgarti gyártó átsrutktúrálja tevékenységét, hivatalos programja így 2019-től a Forma-1 és a Formula E lesz.

"A DTM-ben töltött éveinket mindig a motosport-történetünk egyik fő fejezeteként tartjuk majd nyilván" - nyilatkozta a Mercedes motorsport igazgatója, Toto Wolff.

Toto Wolff meghatározónak tartja a Mercedes életében a DTM-et Forrás: APA-PictureDesk/JFK / EXPA / picturedesk.com/Jfk

A Mercedes AMG-nek a mostani volt a 18. szezonja a DTM-ben, azóta, hogy a sorozat 2000-ben megújult. Ezalatt tíz egyéni bajnoki címet, 183 futamgyőzelmet és 128 pole pozíciót szereztek.

Egy korszak lezárul, 2019-ben már nem lesznek Mercedesek a DTM mezőnyében Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

"Szeretnék köszönetet mondani minden egyes csapattagnak, aki a munkájával elősegítette, hogy a Mercedes-Benz a legeredményesebb gyártó legyen a DTM-ben.

Mindannyian nehéz szívvel hagyjuk itt a sorozatot, de az utolsó két évadban mindent meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legjobban teljesítsünk.

Távozásunk hosszú korszakot zár le, büszkék vagyunk a csapat minden egyes tagjára, akik munkájukkal hozzátettek ehhez a lenyűgöző sztorihoz. Köszönettel tartozunk a rajongóinknak és szurkolóinknak is.

Most azonban ideje új útra lépnünk"

- mondta a Mercedes-Benz marketingkommunikációs alelnöke, Dr. Jens Thiemer.