Hajszálon múlt Michelisz újabb pole pozíciója

AUTO - WTCC HUNGARY 2017 Auto CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE EUROPE FIA HONGRIE MAI Motorsport TOURISME WTCC
Michelisz Norbert jól érzi magát az autójában a mindent eldöntő hétvége előtt
Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert a nyitó versenyen a kilencedik, a főfutamon pedig a második helyről indulhat a túraautó-világbajnokság argentin hétvégéjén. A végeredmény azonban még változhat. 

A gyári Honda magyar versenyzője a Q2-ben a második lett 1.42.972-es köridővel, ez az eredmény a vasárnapi nyitó futamon a kilencedik rajthelyet jelenti Michelisznek a fordított rajtrácsnak köszönhetően. A Q3-ban is szinte repült a Hondával, a volvós Nicky Catsburg azonban 0.18-cal megelőzte, ezzel az a hollandé lett a pole pozíció a főfutamon, ahol így Michelisz a második helyről indulhat a Termas de Rió Hondón. A sorrend azonban még változhat, Catsburg ugyanis az utolsó métereken mind a négy kerékkel elhagyta a pályát, a versenybírák pedig vizsgálni kezdték az esetet. Ha elveszik tőle a körét, akkor Micheliszé lehet az első rajtkocka.

Micehlisz az elmúlt két versenyhétvégén végig parádézott az időmérőkön: a Nordschleifén, majd Portugáliában, Vila Realban is megnyerte a kvalifikációt.

Argentínában a nyitó verseny magyar idő szerint este nyolckor, a főfutam kilenckor kezdődik, az Eurosport2 mindkét versenyt élőben közvetíti.