A DVTK is szurkol az újonc magyar autóversenyzőnek

Hungaroring ETCC autóverseny Zengő Motorsport Hungaroring ETCC Championship
Hungaroring ETCC Championship
Vágólapra másolva!
A Zengő Motorsport fiatal versenyzője a túraautó Európa-kupa után a túraautó-világbajnokságban is bizonyíthat. A zengős SEAT Leon után ezúttal egy Honda Civic WTCC-vel versenyez majd a legendás Termas de Río Hondón.

Az ETCC összetett pontversenyében hetedik helyen álló pilóta az Origónak elmondta, egy reggeli telefonhívással kezdődött az izgalmas kaland.

Aurélien Panis távozása után ugyanis két autó volt úton Argentínába, és csak egy pilótája volt a csapatnak, ezért rám gondoltak."

Szabó Zsolt (jobbra) eddig az ETCC-ben képviselte a Zengő Motorsportot Forrás: www.av-photography.fr/Antonin Vincent

Szabó gondolkodás nélkül igent mondott, hiszen mindig is erről a lehetőségről álmodott.

"Michelisz Norbi még a BMW-vel körözött a Hungaroringen, én a helyszínen drukkoltam neki és arra vágytam, hogy egyszer én is ott szerepelhessek."

A fiatal zengős versenyző úgy ül majd be a Hondába, hogy csupán elméleti felkészítést kapott a kezeléséről.

"Kaptam egy gyorstalpalót, hogy milyen állásban kell lenniük a gomboknak, nagyjából átbeszéltünk minden fontos információt a mérnökömmel, Kathi Sándorral,

és a csapattársam, Nagy Dani is segített. A csapat egyáltalán nem ismeretlen, 2015-ben a SEAT Leon Európa-kupában már dolgoztunk együtt."

Szabó (balra) az ETCC hungaroringi futamán dobogóra állhatott Fotó: Hirling Bálint - Origo

A technika mellett a helyszín is teljesen új lesz Szabónak, aki csak szimulátoron és belső kamerás felvételek segítségével tudta egyelőre bejárni a pályát. A hirtelen beugrás miatt nincsenek saját magával szemben nagy elvárásai, nem is helyezésben méri a saját sikerét, hanem köridőben.

Nagyon várom, izgatott vagyok, hiszen a legnagyobb példaképeimmel fogok versenyezni."

A jó eredmény elérésében komoly szurkolói bázisra is számíthat Szabó Zsolt, ugyanis a Diósgyőr teljes focicsapata drukkol neki hétvégén.

A WTCC hétvégi menetrendje (magyar idő szerint):

Szombat:

20:00 - Időmérő edzés
21:00 - MAC3 csapatidőfutam

Vasárnap:

20:00 - Nyitó futam
21:00 - Főfutam

Az eseményeket az EuroSport2 élőben közvetíti.