Vágólapra másolva!
A remekül sikerült hungaroringi hétvége után gyorsan el kellene felejtenie Michelisz Norbert csapatának a TCR International Series németországi futamát, ugyanis igencsak híján voltak a sikerélményeknek. Nem úgy a Zengő Motorsport, amelyik Ficza Ferenc révén megszerezte első pontjait.

Már a szombati időmérő edzésen látszott, hogy Oscherslebenben nem sok babér fog teremni a M1RA pilótáinak. Roberto Colciago a fordított rajtsorrendnek köszönhetően a vasárnapi második futamra ugyan befoglalt egy harmadik helyet, de a Mogyoródi győzelem miatt száz kiló plusz súllyal megrakott Tassi Attila be kellett, hogy érje a mezőny közepén elfoglalt rajthellyel.

Ezúttal csak a boxban voltak biztonságban a M1RA autói Forrás: M1RA

Az első futam mindjárt szörnyen kezdődött: Tassi Attila Hondáját hátulról megtolta Jean-Karl Vernay, a magyar pilóta így a kavicságyban landolt. Az autót ugyan visszavitték a boxba, és még egy ellenőrző körre is kiment, hogy megnézzék, nem tett-e kárt az elektronikában a sok kavics, de a külső beavatkozás miatt

Tassit a mezőny végére száműzték.

Eközben csapattársa, Roberto Colciago a nyolcadik helyről kellett, hogy kiálljon defekt miatt, és végül a 14. helyen fejezte be a futamot.

A mezőny másik magyar csapata, a Zengő Motorsport versenyzője, Ficza Ferenc a 12. lett.

A második futamban ígéretes pozícióból rajtoló Colciagónak az első kanyarig tartott a verseny. "Jól kapta el a rajtot, hajszálnyival már előrébb volt, mint a második rajtkockából induló Vernay, akit a másik oldalról James Nash is előzni készült. Colciago jobbról összeért Vernay-vel, aki balról Nash-sel ütközött,

Hét autó esett ki az ebből kialakuló tömegbalesetben, köztük Colciago is" - írja Facebook-oldalán a magyar csapat.

Elszállítják a balesetben érintett autókat:

Tassi Attila a megismételt rajton a 13. helyett a 6. helyről indulhatott, volt ötödik is, azonban egy defekt miatt fel kellett adnia a versenyt.

Szerencsésebb volt a Zengő csapat: Ficza Ferenc higgadtan versenyezve a 10. helyen zárta a második futamot, megszerezve ezzel saját maga és csapata első pontját a TCR sorozatban.

A második futamot a korábbi Forma-1-es pilóta, a 49 éves olasz, Gianni Morbidelli nyerte meg, aki utoljára több mint egy éve, tavaly áprilisban állhatott a dobogó tetején.

Az összetett pontversenyben Verney két egységgel megelőzte a 151 ponttal második helyen álló Tassit.