Vágólapra másolva!
A 16 éves Keszthelyi Vivien dacolva az őt sújtó pechszériával nagyszerű versenyzéssel szerezte meg első pontjait az Audi TT Cup sorozat norisringi versenyén.

A 16. helyről rajtolva a 8. helyen ért célba az Audi TT Cup norisringi futamán Keszthelyi Vivien, aki ezzel megszerezte els pontjait - sőt, mindjárt 11-et - a sorozatban - számol be a nagyszerű hírről a sportoló menedzsmentje.

Keszthelyi Vivien Forrás: Audi Communications Motorsport/Hoch Zwei. Free of charge for press purpose only. If you need pictures for other purposes please contact Audi Communications Mot/Malte Christians

A sorozat újoncának, egyben legfiatalabb versenyzőjének a szezon eddigi részében - finoman fogalmazva - nem igazán fogta a kezét a szerencse, sorozatos balesetek és műszaki hibák hátráltatták. Úgy tűnt, hogy a Norisringen sem ér véget. Az első futamban az egyik vendégpilóta egy kanyarban

féktávon belül hatalmas sebességkülönbséggel, lassítás nélkül hajtott Keszthelyi autójának hátuljába,

amely komoly sérüléseket szenvedett.

A vasárnapi második futamra sikerült üzemképes állapotba hozni az autót, de rögtön az első kanyarban hátulról találták el a már amúgy is sérült részt, néhány pillanattal később pedig oldalról is kapott egyet a 340 lóerős autó.

A zöld 7-es minden támadást túlélt Forrás: Audi Communications Motorsport/Hoch Zwei. Free of charge for press purpose only. If you need pictures for other purposes please contact Audi Communications Motorsport [email protected]/Malte Christians

Keszthelyi Vivien azonban mindezek ellenére is rendkívül higgadt tudott maradni, és sérült autójával

az időmérőn elért legjobb idejéhez képest is négy-öt tizeddel jobb köröket autózott,

így sikerült a 16. helyről rajtolva a 8. pozícióba felküzdenie magát, ezzel pedig megszerezte első pontjait - mindjárt 11-et - az Audi TT Cup 2017-es idényében.

Itt megnézheti a teljes futamot:

A fiatal magyar pilótának így több szempontból is emlékezetes marad első norisringi hétvégéje, hiszen sikerült pontszerzéssel emlékeznie Kesjár Csabára, aki 29 évvel ezelőtt veszítette életét ezen a pályán.

Az Audi TT Cup következő hétvégéjét augusztus 18. és 20. között rendezik a hollandiai Zandvoortban.