Vágólapra másolva!
A GG RX Team Hungary magyar versenyzője, Lukács "Csucsu" Kornél a ralikrossz vb angliai fordulóján a leggyorsabb volt a Q4-ben. A kétliteres, turbómotoros 600 lóerős Kia Rio RX-et vezető fiatal magyar tehetség korábban, a világbajnokság évadnyitó, spanyolországi hétvégéjén pontot is szerzett.

A mostani bravúr kevés volt ugyan a pontszerzéshez, de így is nagy eredménynek számít. "Volt egy korai rajt a Q2-ben, ami miatt kétszer kellett kimennem a joker körre, de

a Q4-ben győzni tudtam, ilyen még nem volt a vb-n.

Sajnos rosszul rajtoltam, de rögtön kimentem jokerre, utána csináltam egy előzést és olyan jó köridőket mentem, hogy a többiek a joker körükről csak mögém tudtak visszajönni" - mondta Lukács Kornél az Origónak.

Pontszerzés után a futamgyőzelem is sikerült Lukács Kornélnak Forrás: Michal Cermak/Lukács Kornél

Ez az eredmény időben a 16. helyet jelentette a tatai versenyzőnek, így nem jutott tovább a legjobb tizenkettőbe. "Most már 13.-14. helyre való köridőket tudok menni, versenyben mégis nehéz ezen a helyen végezni.

Lukács alaposan meghajtotta a Kiát Forrás: Johnny Loix (BEL) [email protected]/Loix Johnny (Bel)

A ralikrossz vb mezőnyében idén több klasszist is találunk, Ken Block, Petter Solberg, Mattias Ekstrom és Sebastian Loeb is a versenyzők között van.