Defektek tizedelték a WTCC mezőnyét a Nürburgringen

AUTO - ETCC NURBURGRING 2017 ALLEMAGNE Auto CIRCUIT COURSE ETCC EUROPE FIA Motorsport TOURISME
62 BJORK Thed (swe), Volvo S60 Polestar team Polestar Cyan Racing, 61 GIROLAMI Nestor (arg), Volvo S60 Polestar team Polestar Cyan Racing, 63 CATSBURG Nicky (ned), Volvo S60 Polestar team Polestar Cyan Racing, action during the 2017 ETCC European Touring Car Championship race at Nurburgring, Germany from May 26 to 28 - Photo Antonin Vincent / DPPI
Vágólapra másolva!
A világbajnoki pontversenyt vezető Tiago Monteiro nullázott a túraautó-világbajnokság nürburgringi nyitófutamán. A Honda portugál versenyzője defekt miatt állt ki a Nordschleifén, így nem szerzett pontot.

Monteiro balszerencséjéből csapattársa, Michelisz jött ki jól, a magyar pilóta a hetedik helyen hozta be a Hondát, ezzel sikerült lefaragnia hátrányából és feljött összetettben a hetedik helyre. A versenyt a volvós Thed Bjork nyerte Mehdi Bennani és Rob Huff előtt. A futam elején még az élen autózó Nestor Girolami ugyancsak defekt miatt adta fel a versenyt a Volvóval.

Michelisz az élről kezdheti a fő futamot Forrás: DPPI/Antonin Vincent

A fő futamon Michelisz Norbert a pole pozícióból indul, a 12:30-kor kezdődő versenyt az M4 Sport és az EuroSport1 is élőben közvetíti.