Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert vendégpilótaként áll rajthoz a Hungaroringen mégpedig saját TCR csapatának egyik autójával. A verseny a június 16-18-i DTM-versenyhétvége egyik betétprogramjaként szerepel a programban.

A DTM-szezon harmadik versenyhétvégéjét rendezik a Hungaroringen június 16-18-án – ez az a hír, amely már a versenynaptárok nyilvánosságra hozása után ismert volt, újdonság viszont, hogy betétfutamként csatlakozik a hétvége programjához a TCR-sorozat is - írja a Hungaroring hivatalos oldala.

A sorozat azért lehet érdekes a magyar drukkerek számára, mert ott versenyez Michelisz Norbert újonnan életre hívott csapata, a M1RA, amelyben a fiatal Tassi Attila egymás után gyűjti a babérokat, és ott vitézkedik Ficza Ferenc (Zengő Motorsport) is, aki tavaly a WTCC-sorozatban is bemutatkozhatott.

Tassi Attilát (balról) csak dicsérni lehet az eddigi teljesítményéért Forrás: Laco

Ezúttal pedig ott lesz a rajtrácson Michelisz Norbert is – a Honda gyári pilótája, akinek a kedvéért évről évre megtelnek a Hungaroring lelátói.

"Nagyon boldog vagyok, hogy rövid időn belül másodszor is rajthoz állhatok egy hungaroringi viadalon.

s természetesen mindent megteszek majd annak érdekében, hogy a nézők jó versenyt láthassanak, a csapatom pedig a lehető legtöbb ponttal gazdagodjon" – nyilatkozta Michelisz Norbert.

"A TCR-sorozat értéket képvisel a DTM betétfutamaként – nyilatkozta az ITR elnöke, Gerhard Berger. – A széria-közeli TCR-túraautók kiválóan kiegészítik a csúcstechnológiát kéviselő DTM-mezőnyt."

A TCR-sorozat mezőnyében jó néhány gyártó kéviselteti magát: az Alfa Romeo, az Audi, a Honda, a KIA, az Opel, a SEAT és a Volkswagen egyaránt versenyez, a rajtlistán pedig a fiatal tehetségek mellett tapasztalt, rutinos rókákat találunk, mint a korábbi Formula–1-es pilóta, Gianni Morbidelli, vagy éppen a túraautó-világbajnok Rob Huff.