Hatalmas tömeg fogadta a magyar versenyzőket a Nürburgringnél

AUTO - WTCC NURBURGING 2017 ALLEMAGNE Auto CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE EUROPE FIA Motorsport TOURISME WTCC
MICHELISZ Norbert (hun), Honda Civic team Castrol Honda WTC, ambiance portrait during the 2017 FIA WTCC World Touring Car Race of Nurburgring, Germany from May 26 to 28 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Több ezer szurkoló várta szerdán az autogramosztáson résztvevő versenyzőket a túraautó-világbajnokság és a túraautó Eb hétvégi nürbugringi fordulója előtt, az Adenauer Racing Fesztiválon. 

A WTCC és az ETCC mezőnye most hétvégén betétfutamként versenyez az ADAC 24 órás eseményei között. Emiatt rendhagyó menetrend alapján zajlanak a tesztek, az időmérő és a futamok is, az autogramosztást pedig már szerdán megtartották Adenauban.

Órákon át álltak sorba a rajongók egy-egy aláírásért Forrás: DPPI/Florent Gooden

A túraautó-világbajnokságban szereplő gyári hondás Michelisz Norberttel, valamint a Zengő Motorsport magyar- és francia pilótájával, Nagy Dániellel és Aurélien Panisszal is találkozhattak a motorsport rajongók.

Nagy Dániel, a Zengő Motorsport WTCC-s versenyzője Forrás: FIA WTCC Facebook

Az ETCC-ben versenyző zengős fiatalok, Nagy Norbert és György Anett is fáradhatatlanul osztogatta az aláírásokat. A csapat harmadik versenyzője, Szabó Zsolt csak később érkezett a helyszínre.

Nagy Norbert (középen) és György Anett (balra) az ETCC fiatal magyarjai Forrás: FIA ETCC Facebook/Florent Gooden

A hétvége programja már csütörtökön megkezdődik a Nürburgring-Nordschleifén a tesztekkel és a szabadedzésekkel, pénteken újabb szabadedzés, majd az időmérők következnek.

Egész délután hömpölygött a tömeg Adenau főterén Forrás: DPPI/Florent Gooden

A versenyeket szombaton rendezik. A WTCC és az ETCC mezőnye egyszerre lesz a legendás pályán, melyen három körből áll majd egy verseny. A futamokat az Eurosport1 élőben közvetíti.