Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert tavaly dupla dobogóval zárta a túraautó-világbajnokság németországi fordulóját. A nyitóversenyen harmadik, a fő futamon második lett. A WTCC összetett pontversenyében nyolcadik helyen álló magyar versenyző szerint a Nordschleife egy teljesen más szintre emeli a versenyzést.

A gyári Honda magyar versenyzőjének nem indult túl jól a szezonja: Monzában a futamgyőzelemért harcolt, mikor Mehdi Bennanival ütközve kiesett; a Hungaroringen pedig Thed Björk találta el olyan szerencsétlenül a kocsiját, hogy defekt miatt a mezőny végére csúszott vissza.

Michelisz Norbert tavaly egy harmadik és egy második helyett szerzett a Nürburgringen Forrás: Clement Marin / DPPI/Clement Marin

A történtek után a Nürburgring-Nordschleife tökéletes hely lehet arra, hogy lefaragjon a hátrányából.

Nagyon óvatosnak kell lenni a szabadedzéseken és az időmérőn is, mert a legapróbb hiba is végzetes lehet itt, hiszen hatalmas sebességgel mennek az autók, és nincs bukótér.

A Nürburgring valóban különleges hely, mert tényleg nagyon nehéz pálya. Emiatt az egész hétvége megközelítése teljesen más, mint a versenynaptár összes többi helyén.

De én nagyon szeretem" - mondta a fiawtcc.com-nak a magyar versenyző.

Tiago Monteiro tavaly hatalmas balesetet szenvedett a Nürburgringen Forrás: DPPI/Clement Marin

És valóban: a hétvége egész lebonyolítása eltér a WTCC többi helyszínén megszokottól. A túraautó-világbajnokság és a túraautó Európa-bajnokság ezúttal ugyanis csupán betétfutam lesz az ADAC 24 órás verseny eseményei között. Emiatt a WTCC és az ETCC mezőnye egyszerre lesz pályán, és már csütörtökön megkezdődnek a programok a teszttel és az első szabadedzéssel. Pénteken következik a második szabadedzés, valamint az időmérő. A nyitófutam és a fő futam is szombaton lesz: 11:20-tól és 12:45-től, az EuroSport1 mindkettőt élőben közvetíti.