Vágólapra másolva!
Nem kezdődött túl jól a hungaroringi hétvége magyar szempontból a túraautó-világbajnokságon. A gyári Honda versenyzője, Michelisz Norbert, és a Zengő Motorsportos Nagy Dániel is műszaki gondokkal küzdött a WTCC első szabadedzésén.

A hűvös, esős idő ellenére már reggel 9.00-kor gyűltek a szurkolók a mogyoródi pályán, hogy a célegyenes tribünjéről biztassák a hazaiakat.

Michelisz Norbert Honda Civicjében az olajnyomással voltak gondok,

de nem olyan nagy a probléma, így várhatóan a második szabadedzésen már tud értékelhető köröket futni a magyar versenyző.

Michelisz Norbert Forrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

Nagy Dániel Hondája sem volt hibátlan, előbb egy csatlakozó csúszott le a motor egyik szenzorjáról, így már a szabadedzés elején megállt az autója. A pályabírók segítették vissza az autót a boxba.

Később még vissza tudott menni a pályára, de egy újabb technikai hiba miatt nem sikerült versenytempóban kipróbálni az autót. "Nem tudom még, hogy a 80 kilós büntetősúly miatt mennyivel másabb most az autó, mert egyszerűen nem tudtam jó kört menni" - mondta az Origónak a fiatal magyar versenyző.

A szabadedzésen a brit Robert Huff volt a leggyorsabb az all.Inkl.com Münnich Motorsport Citroenjével.

Az 1.50.609-es idő ellenére meggyűlt a baja a pályával a 2012-es világbajnoknak.

"Angol vagyok, hoztam magammal az esős időt. Van még az időmben 4-6 másodperc, ez a mostani messze elmarad a legjobb hungaroringi időmtől, szóval van még hova gyorsolnunk. Nehezek voltak a körülmények a kiszámíthatatlan időjárás miatt, a pálya egyik részén esett, a másikon nem, a száraz gumihoz túl nedves volt, az esőgumihoz túl száraz az aszfalt. Lutri volt az egész. Nem vezettem még esőben az autót, minden tesztünket száraz időben futottuk, érdekes lenne egy esős időmérő" - mondta az Origónak.

A második helyen Tiago Monteiro, Michelisz csapattársa zárta a szabadedzést, a harmadik a volvós Thed Bjork lett. Mindketten a kiszámíthatatlan időjárást tartották a legnagyobb kihívásnak.