Vadiúj dizájnt kapott Bertelli autója

AUTO - WRC AUSTRALIA RALLY 2016 AUSTRALIE Auto CAR CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP DES DU MONDE MOTOR SPORT Motorsport RALLY RALLYE RALLYES RALLYING SEPTEMBER SEPTEMBRE SPORT WORLD WRC
37 FWRT, Bertelli Lorenzo, Scattolin Simone, Ford Fiesta RS WRC, Action during the 2016 WRC World Rally Car Championship, rally of Australia from november 17 to 20 at Coffs Harbour, Australia - Photo Bastien Baudin / DPPI
Vágólapra másolva!
A '60-as évek ikonikus Batmobiljára emlékeztet a WRC-ben szereplő olasz pilóta idei autója.

Nem véletlen, hogy ilyen exkluzív külsőt kapott az olasz versenyző Ford Fiestája, hiszen Bertelli a világhírű Prada divatház tervezőjének, Miuccia Pradának a fia. Ennek köszönhetően a 29 éves pilóta tavalyi autója is kitűnt a mezőnyből: a Fiesta akkor tükörborítással futott.

Bertelli tavalyi tükör borítású autója Forrás: DPPI/Bastien Baudin

A tükrös felület a kilincsek fölött megmaradt, a matt fekete borítással sikerült igazán egyedi megjelenést kreálniuk a tervezőknek. Az alsó szárnyakig végigfutó vörös csíkozás nemcsak dinamikussá teszi az autó külsejét, de ennek a meghatározó elemnek köszönhetően megszólalásig hasonlít a '60-as évek legendás tévésorozatában feltűnő Batmobile-hoz.

Bertelli Batmobilra hajazó idei Ford Fiestája Forrás: wrc.com

Bertelli a WRC legutóbbi fordulóján, a Svéd Rallyn még az előző Fiesta RS-sel állt rajthoz, de motorgondok miatt nem tudta befejezni a versenyt. Az új Fordot a március 9-én kezdődő Mexikó Rallyn próbálja ki élesben.

"Alig várom, hogy végre meghajthassam az autót. Kívülről sokkal gyorsabbnak tűnik az előző modellnél. Ráadásul a legutolsó élményeim se túl pozitívak a régi autóval kapcsolatban, szóval nagyon örülök a váltásnak, és nincsenek kétségeim az új autó megbízhatóságával kapcsolatban."

Bertelli a tavalyi szezonban nyolcadik lett a Mexikó Rallyn, és mostanáig ez a legjobb eredménye a sorozatban.