Ronaldinhóék 200 ezer dollár fejében szabadulhatnak

TOPSHOTS Horizontal PRESS CONFERENCE HEADSHOT JOURNALIST ON THE FIELD
Brazilian retired football player Ronaldinho arrives at a hotel in Asuncion where he and his brother will serve house arrest after a judge ordered their release from jail on April 7, 2020. - A judge in Paraguay ordered the release of Ronaldinho and his brother Roberto Assis into house arrest after the siblings spent almost exactly a month in jail awaiting trial on charges of using false passports to enter Paraguay. Lawyers for the men posted bail of $1.6 million. (Photo by Norberto DUARTE / AFP)
Vágólapra másolva!
A paraguayi ügyészség határozata szerint Ronaldinho, a brazilok korábbi klasszis labdarúgója és fivére 200 ezer dolláros büntetés befizetése nyomán elhagyhatja az országot, de ehhez még az illetékes paraguayi bíróság jóváhagyására is szükség van - adta hírül a két ország sportsajtója.

A testvérpárt március elején a fővárosban, Asunciónban vették őrizetbe, miután hamis útlevéllel érkeztek a közép-amerikai országba. Tettükért előbb letartóztatták és börtönbe zárták őket, majd április elején 1,6 millió dollár óvadék fejében háziőrizetbe kerültek át és egy asuncióni luxushotelben helyezték el őket, ahol mindmáig laknak.

Ronaldinho április óta házi őrizetben van egy paraguayi luxushotelben. Forrás: AFP/Norberto Duarte

A 40 éves Ronaldinho, aki a brazil válogatottal világbajnoki címet szerzett, több klubcsapatot is erősített karrierje során, így Európában a Paris Saint-Germainben, az FC Barcelonában és az AC Milanban, illetve odahaza többek között a Gremióban és a Flamengóban futballozott. A nemzeti együttesben 97 alkalommal szerepelt és 33-szor volt eredményes.